avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care ar putea fi distinctia juridica dintre ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie?

Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea.
Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al "democratiei originale".
Cu precizarea ca noi, neavand experienta democratica, nici institutii, nici personal adecvat in acestea si neavand nici o constitutie elaborata de un Abraham (Lincoln), ne zbatem de vreo 22 de ani incercand sa... inventam "coada la pruna".
Cum functioneaza oare pe la altii masinaria asta? Meritocratic sau cretinocratic? :)
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 18:54, 30 Decembrie 2012
"Democratia este un sistem politic prost, insa cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat pana acum... democratia este cea mai rea forma de guvernare, cu exceptia tuturor celorlalte incercate deja... " - Winston Churchill

... bine, la el in tara era/e, insa, si un "filtraj"... monarhia...B-)
petricapetrisor a scris:

Cat de mult si-ar dori base sa spuna public: \"iesiti la vot, dar numai sustinatorii mei, restul stati acasa\". Nu m-ar mira sa faca asta.


M-am autocitat.
"presedintele" ne-a spus sa nu-i votam pe cei care au dosare penale. Sa ne informam noi pe internet despre candidati si daca aflam ca au dosar penal, sa nu-i votam.
Avand in vedere cat de usor se poate face un dosar penal, intelegeti cum ocroteste el democratia ? De fapt, a spus cam ce am zis si eu mai sus, dar sub alta forma.

Ne-a mai spus sa mergem la vot. Dragut. Sa facem o recapitulare:
1. iulie 2012, mergeti la vot, nu vreau sa castig la masa verde
2. iulie 2012, nu mai mergeti la vot sa legitimati “lovitura de stat”
3. decembrie 2012, mergeti la vot.

Deci, mergeti la vot, dar numai cand vreau eu. Cand e in interesul meu.

Asteptam, totusi, indemnul la boicotare totala. Cum altfel ne-am putea apropia de Coreea de Nord, in afara de protocoale intre guvernul Romaniei si cel al Coreei de Nord, publicate in Monitorul Oficial in 2011 ?
„Nici s-a născut omul acela, nici se va naşte vreodată, care să afle un sistem de guvernământ absolut bun, în stare să mulţumească pe toată lumea.
Arta omului de stat constă în aptitudinea de-a alege, într-o stare de lucruri dată, sistemul cel mai suportabil din toate, care să asigure un progres de-o jumătate de secol, sau de un secol.
Pentru a i se facilita îndeplinirea acestei misiuni, ideal ar fi ca guvernul din ţară să se urce şi să cază prin opinia publică din ţară, fără amestecul elementului de fermentaţie străin”.
(eminescu)

... guvern "prin opinia publica din tara" (adica prin alegeri) o fi totuna cu , cica, "de interes national" (adica numit, de nu stiu cine, indiferent de alegeri)?!:rolleyes:

... saaau o fi vreun "mestesug"...

„Meşteşugul absolutismului demagogic constă în regula( ; ) de a păstra aparenţele, dar de-a călca cuprinsul, de-a păzi litera, dar de-a ocoli spiritul Constituţiei.” (eminescu)...

Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
ContSters257414, utilizator
Sa inteleg concluzia dvs. ca departe enuntul lui (Sir) Winston Churchill despre democratia (valorica) sub criteriile morale ale Casei Regale exista doar cretinocratie (versiunea vulgara a democratiei non-aristocratice)?
Tot asa cum Karl Marx a pus bazele marxismului care insa s-a aplicat total gresit (cu cizmari si florarese) in Romania (dar nu si in tara de origine)?
Si ma rog frumos care ar putea fi ca rezultat diferenta spirituala dintre un cizmar (florareasa) democrat si unul marxist? :rofl:
Evident, diferenta ar putea consta doar in culoarea cizmei (surogat) rebutate. B-)
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
ContSters184021, utilizator
e un apel, azi de "ziua republicii", aici...

Am pierdut destule ocazii, am irosit deja prea multe şanse. Este acum momentul ca elita politică să nu se mai ascundă în spatele aparentei lipse de popularitate a Monarhiei: „poporul nu vrea”, „poporul nu e pregătit”. Acestea nu sunt explicaţii, nu sunt argumente, sunt doar scuze.... Chiar sondajele de opinie din ultimul timp arată că Majestatea Sa Regele Mihai şi Principesa Moştenitoare Margareta se bucură de încrederea şi de aprecierile pozitive ale unei largi majorităţi a românilor.
...
Chemăm liderii politici, chemăm instituţiile, îi chemăm pe liderii de opinie să conştientizeze faptul că restaurarea Monarhiei nu este nicidecum dorinţa utopică a câtorva sentimentali sau visători, ci este nevoia pragmatică şi vitală a unei ţări aflate în suferinţă.
...
Chemăm Uniunea Social-Liberală ca, în proiectul de modificare a Constituţiei, să includă revenirea la Monarhia constituţională.
...
Îi chemăm pe acei lideri politici influenţi care şi-au declarat deja opţiunea pentru Monarhie să-şi susţină public opţiunea şi să promoveze, la momentul modificării Constituţiei, restaurarea Monarhiei. E acum clipa astrală în care mult hulita, de multe ori pe bună dreptate, clasă politică românească poate demonstra că reprezintă interesele fundamentale ale ţării. Ea poate dovedi că se poate autodepăşi, prin promovarea singurei soluţii instituţionale care ne poate reda echilibrul şi demnitatea: Monarhia constituţională.

...
[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)