avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.

Dl. Adriantot
Pentru a nu fiti trecut cu 4 persoane la intretinere, corect ar fi ca dumneavoastra sa treceti pe la asociatie si sa-i spuneti (sau sa lasati in scris) ca deoarece in luna acesata o sa faceti unele lucrari in apartament sa va treaca 2 persoane la intetinere. Chiar daca intr-o zi, doua sau noua, vor fi 4 muncitori la lucru, nu va va reprosa nimeni.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Din ce ati spus dvs. aici trag urmatoarea concluzie:
Ca daca am muncitori la lucru, care imi vin si imi lucreaza 2 zile ..4.. zile eu trebuie sa ii trec la intretinere.
Nu sunt obligat de nici o lege sa fac acest lucru, in primul rand.
In al doilea rand, legea spune ca o persoana este trecuta la intretinere daca locuieste mai mult de 15 zile in acel apartament.
Cat despre "activitati" si femeia de servici face activitati in cladire, pe ea la cine o trecem la intretinere?
Imi pare rau ca nu incercati sa intelegeti. Incerc pentru ultima oara pe aceasta tema.
Daca in cursul unei luni faceti in apartament lucrari de amenajare si aveti mai multi muncitori la lucru, mai multe zile, cu pauze, fara pauze..., in unele zile 2, in altele 4, in altele 6..., va sugeram sa mergeti la asociatie si sa spuneti sa va treaca 2 persoane la intretinere pentru acea luna. In acest fel evitati conflictul cu asociatia pe tema numarului de persoane trecute la cheltuielile de intretinere. Si va explicam ca in felul acesta "Chiar daca intr-o zi, doua sau noua, vor fi 4 muncitori la lucru", nu o sa va reproseze nimeni, avand declarate 2 persoane la cheltuielile de intretinere.

Cheltuielile ce se repartizeaza pe numarul de persoane sunt precizate in HG 1588/2007 art. 34 si 37, iar aceste cheltuieli, de regula sunt mici si nu merita atata inversunare avand in vedere ca in timpul lucrarilor muncitorii folosesc liftul, produc gunoi, au nevoie de iluminat pe casa scarii, folosesc interfonul s.a.m.d.
Cat priveste femeia de serviciu ea este trecuta pe lista de plata cu salariul ei repartizat tuturor proprietarilor, consumul cu energia electrica necesara acesteia este suportat de toti proprietarii ca si alte cheltuieli salariale, gospodaresti...

Eu as incerca sa ma inteleg cu vecinii, sa-i anunt cand am de facut o lucrare in apartament, sa le cer scuze pentru deranjul ce-l fac, pentru ca fac zgomot, ca imi car unele materiale de constructii cu liftul, ca va trebui sa apelez la administrator sa opresca apa cateva ore ca sa schimb ceva...
Dar, si cu asta sper sa incheiem aceasta discutie, dumneavoastra procedati cum credeti ca e mai bine in relatia cu vecinii dumneavoastra ce conduc si administreaza asociatia.
Buna seara.
Inteleg ce spuneti, dar eu spun doar ca nu este normal.
Dvs. imi spuneti da ma duc sa anunt administratorul sa imi mai treaca o persoana doar pentru ca acestia imi lucreaza pt cateva zile. Eu v-as sugerea sa mergeti si dvs. si sa rugati si pe ceilalti locatari din blocul in care locuiti si sa treceti la intretinere toate persoanele care va viziteaza mai mult de 2 zile sa zicem. Pentru ca si acestia folosesc liftul, iluminatul de pe scara si fac mizerie pe scara.
Daca venitit dvs si imi aratati unde in lege scrie ca aceste persoane si nu cele care stau mai mult de 15 zile eu ma duc si ii trec la intretinere.
Tineti cont si de faptul ca la un bloc pot exista si alti muncitori care fac diverse lucrari, cum ar fi izolatii schimbari de instalatii (pentru bloc). Ei nu produc gunoi, nu consuma curent, nu merg cu liftul?
Eu mi-am carat molozul pe scari. Am facut curat in urma si mi-am transportat singur molozul.
Partea din lege care spuneti ca si cei care isi desfasoara activitatii ... pot fi si acesti muncitorii. Pe acestia unde ii trecem la intretinere?
Nu cred ca dvs. daca ati avut de facut lucrari in casa cu muncitori v-ati trecut in plus persoane la intretinere.
Dar sa revenim la problema mea... Apartamentul nu este locuit. Muncitorii care i-am avut nu au fost in luna octombrie. Cu toate astea eu am 1 persoana la numar de persoane si nu este prima data.
Dupa ce ca am deja o persoana care e trecuta in plus acolo, dvs. imi cereti sa mai trec inca una? Eu ar trebui sa am trecut la intretinere 0 persoane. Si am contribuit destul la asociatie si am platit in avans de atatea ori incat as merita putin respect, nu sa mi se tranteasca usa in nas de fiecare data sau sa primesc un NU. Ce imi cereti dvs. este sa fac act de caritate.
Asa cum nici un vecin nu a venit sa ma anunte ca isi face lucrari si l-am suportat, asa pot face si restul. Stiu ca pare crud.
Asa cum vecinul de deasupra imi vine la ora 17 la usa sa imi spuna sa ma opresc din lucru ca doarme copilul poate asa ar trebui sa ma duc si eu sa ii bat si lui la usa la ora 23 si sa ii spun ca vreau sa dorm sau la 6 jumate dimineata.
Daca este sa fac un calcul la suma pe care as avea sa o platesc in mod corect, cred ca ar fi la jumatate din cat este acolo. Si ca sa nu continui si sa spun ca fiind asociatie de locatari nu are nici o firma juridica... deci cum se incaseaza salariul? Indiferent ca este al femeii de serviciu sau al administratorului, presedintelui etc... Asta este la negru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
ContSters66930, utilizator
Acesta ar fi un argument pentru dv. sa va faceti mai bine inteles de administrator care are sabia deasupra capului, dar se face ca n-o vede. :)
Buna seara.
Revin cu o stire uimitoare.
In decembrie am facut un experiment. Am locuit in apartament 1 saptamana. Am vrut sa vad cat timp am caldura si cata apa pot sa consum, ca o persoana singura.
Rezultatul a fost de 2 mc apa rece si 2 si ceva de apa calda.
Ieri a fost afisata intretinerea pentru luna decembrie. Ieri fiind 2 februarie 2013, pentru luna decembrie 2012.
Uimitor, desi am stat o saptamana acolo si nu am spus nimanui ca am stat, nu m-am intalnit cu nici un vecin, am aparut cu o persoana la intretinere. Dar ce este si mai uimitor este faptul ca nu am consumat nici un metru cub de apa calda sau rece, desi am dat consumul de apa administratorului.
Luna trecuta iar am fost trecut cu 0 persoane... cand alte apartamente au fost in mod constant trecute cu 0 persoane la mine apare o luna cu 0 o luna cu 1 persoana.
Tind sa cred ca consumurile... in acest caz... sunt din burta?

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)