avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.

Legea nu se refera numai la firme ci si la persoane fizice. Si exista persoane fizice care angajeaza firme sau persoane fizice sa execute anumite servicii. De exemplu o familie are nevoie de o persoana care sa-i ingrijeasca batrinii sau copiii, sa pregateasca mancarea sau sa deretice prin casa. Aceste persoane pot fi angajate cu CIM de familia care are nevoie.
Da dar legea mai spune ca perioada pentru care o persoana trebuie trecuta la intretinere este de 15 zile. Daca un muncitor vine si presteaza o lucrare timp de 2 zile cate 2 ore pe zi nu vad de ce sa fie trecut la intretinere iar un musafir care vine in vizita si sta 3....5 zile acesta nu e obligatoriu sa fie trecut la intretinere.

Pai cine a spus ca trebuie trecuti la cheltuielile asociatiei cei care trec prin bloc, care stau sau lucreaza 2-3 zile pe luna?
De unde ati tras concluzia ca este vorba de cheltuielile asociatiei?
Dvs ati spus ca daca eu renovez sau fac o lucrare in casa trebiie trecut muncitorul sau muncitorii la mine la intretinere chiar daca ei nu locuiesc acolo si chiar daca presteaza serviciile 2...3 zile.
Iar eu spun ca ceea ce spuneti dvs nu este legal. Daca ar fi sa se faca dupa cum spuneti dvs atunci ar trebui trecute si persoanele care vin in vizita din alte localitati si stau pana la 15 zile.
Discutia a inceput de la faptul ca desi eu nu locuies acolo am o persoana trecuta la intretinere.

Eu nu am spus ceea ce sustineti dumneavoastra ca am spus.

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)