avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.

Pai nu stiu cum e cu organizarea in blocul dv. Ideea e ca o mare parte din ce ne-ati povestit aici tine de presedintele asociatiei.
Dv. ar trebui sa scrieti o sesizare catre comitetul executiv, respectiv presedintelui si sa solicitati sa vi se raspunda la intrebari:
- daca s-a depus dosarul pentru reabilitare la primarie;
- ca aveti un calorifer care sta sa crape si aveti nevoie sa se goleasca instalatia pana la nivelul apartamentului dv. ca sa puteti inlocui acel calorifer, sta sa se avarieze.....
- ca solicitati sa se apeleze la firma de salubrizare pentru a aduce container pentru curatenia de toamna. Intr-adevar este posibil aceasta. Intra in contract.
- ca solicitati AG pentru ca proprietarii sa-si exprime opinia vis-a-vis de problema contorizarii cu repartitoare si contorizarea la gaze. Eventual luati informatii de la scara cealalta cu valorile la caldura si gaze din sezonul trecut si comparati cu cele de la scara dv. pentru ca proprietarii sa judece in cunostinta de cauza.

A fi scos de la respectivele utilitati inseamna sa nu vi se puna la plata cotele acestor utilitati deoarece ele se repartizeaza pe numar de persoane si dv. lipsind din apartament vasazica ca nu sunteti luat in calcul.

Reparatiile la partile comune sa fac din fondul de reparatii. Nu si la partea individuala.

Administratorul nu face si drege de capul lui, ci executa ce spune comitetul.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Referitor la dosar, m-am interesat singur. Am sunat frumusel la primarie la biroul care se ocupa de depunerea dosarelor, si mi-au spus ca nu exista nici o cerere din partea acestei scari din blocul in care locuiesc. In schimb exista de la restu blocului. Restul blocului a depus dosarul complect si este in curs de aprobare sa primeasca fonduri pentur inceperea lucrarilor. Din spusele celor de la primarie, lucrarile pentru ei ar putea incepe anul viitor, pe sfarsit, daca sunt fonduri.
Am sa incerc sa mai vorbesc cu administratorul/presedintele si sa ii mai spun o data ca am un calorifer care sta sa crape.

Avand in vedere ca aparatamenul nu e locuit si acel calorifer crapa sunt curios cine o sa plateasca eventualele despagubiri pentur o eventuala inundatie, din moment ce eu le-am cerut sa imi perimita sa fac aceste reparatii.

Deci se poate aduce un container pentru a arunca deseurile rezultate din renovare, bucati de gresie, fainata, lemnarie.... etc?

Problema cu contoarele e in felul urmator... Majoritatea celor de pe scara sunt pensionari... iar unui pensionar daca ii spui ca va plati mai mult cu contor sigur nu va fi de acord ceva nou. Cei in varsta nu isi schimba deciziile, asta o stiu pentru ca am lucrat cu oameni in varsta si refuzau noul. In plus, daca caldura nu e la calorifer pot deschide aragazul sa se incalzeasca... si atunci de ce ar fi de acord sa plateasca ei gazele care le folosesc sa se incalzeasca?
Cand vine o persoana pe care o cunosc de zeci de ani si le baga in cap ideea ca platesti mai mult daca ai contor cu siguranta nu va fi de acord cu varianta sa plateacsa exact cat consuma... nici daca le-as desena eu.
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca in periada calda nu am avut bani sa fac aceasta lucrare, daca timpul personal nu mi-a permis, ce ar fi trebuit sa fac?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lucrez in domeniul instalatiilor automatizate. Deci cunosc sistemul si dl. administrator nu imi poate vinde gogosi cu privire la contorizare.
Alta intrebare...
Stiu ca asociatia are dreptul sa ceara firmei care se ocupa de ridicarea gunoiului, sa aduca un container pentru cei care fac renovari. Astfel incat molozul rezultat din renovare sa nu fie aruncat la tomberon.

Eu asi intreba ce ati facut in primavara, in vara si in toamna, cand instalatia nu era incarcata, era foarte simplu sa montati cate doi robineti (unu pe tur si unu pe retur) la fiecare calorifer si puteati sa dati jos caloriferele fara sa deranjati vecinii, nu se ajungea in aceasta situatie, nu dura foarte mult, nu costa foarte mult si totul era ok.
Nu cred ca v-ati hotarat pe 1 noiembrie sa renovati apartamentul, cred ca stiati de mai mult timp, daca lucrati in domeniu si cunoasteti foarte bine sistemul, atunci de ce nu faceti o cerere la firma care va furnizeaza agent termic, platiti golirea instalatiei, platiti umplerea instalatiei si nu trebuie sa va rugati de nimeni,sau sa "serviti" gogosile cuiva, nu trebuie sa dati cu ciocanul in calorifer, cum "bine" va sfatuia cineva...
Nu este treaba administratorului sau a presedintelui sa ceara container pentru dumneavoastra, ei sunt angajatii si reprezentantii proprietarilor, nu salariatii si salahorii celor care renoveaza apartamente, pentru asta sunt firme care se ocupa cu renovarea apartamentelor si in contract intra si ridicarea molozului, dar si asta costa bani....

Golirea instalatiei (ca operatie), cui sa o plateasca omul ?. Poate de plata la regia statului este numai apa care este aruncata. Acolo, la sediul regiei trebuie mers si rezolvata treaba. In masura in care nu deranjati vecinii cu oprirea caldurii cateva ore, ramane numai sa va cereti scuze acestora. Nu moare nimeni daca caldura este oprita cateva ore, pana va rezolvati dvs. problema. Indiferent de problema, oricand.
bobman a scris:

Daca in periada calda nu am avut bani sa fac aceasta lucrare,
Lift nu folosesc nici daca as sta acolo (am fobie) si stau si la parter.
Gunoi nu produc.
Mizerie pe casa scarii nu fac (oricum nu exista cineva care sa spele scara).

Nu va suparati,din maniera in care ridicati problemele,este evident ca nu cunoasteti normele care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari ,normele,drepturile si obligatiile ce revin proprietarilor din cadrul condominiilor
Initial confirmati ca timp a fost dar nu am avut bani sa fac aceasta lucrare,deci nu asociatia de proprietari poate fi invinuita de situatia dvs financiara sau de interesul de a va moderniza instalatia de incalzire in perioada in care instalatia este goala
Problema cu liftul ,in cazul dvs ca locuiti la parter ,este expres prevazuta de legiutor concret la art 35 din HG nr 1588/2007
Indiferent de nivelul la care domiciliaza, toti proprietarii detin obligatia sa achite parti comune-asa spune legea care trebuie respectata

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)