avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere si reparatie instalatie termica apartament

Buna ziua,
Am ajuns in urmatoarea situatie.
Trebuie sa schimb caloriferele in aceasta perioada, pentru ca renovez. Am luat legatura cu administratorul blocului, i-am spus ce vreau sa fac si mi-a spus sa vorbeasca cu cei din comitet.
Am revenit la o saptamana sa aflu ce s-a rezolvat si mi-a spus ca nu este posibil acest lucru, deoarece cei din comitet nu vor sa auda, deja s-au facut 4 interventii de cand s-a dat drumu la caldura.
Eu ma aflu in urmatoarea situatie: Fara sa fiu chemat in comitet sau sa fiu intrebat daca sunt de acord cu cele 4 interventii, acestea s-au efectuat. Cand a venit vorba sa fac si eu nu s-a mai putut. Cu cativa ani in urma asociatia a schimbat o coloana de apa calda, ce-mi trece printr-o camera, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord sa se faca, sau sa se faca cu acele materiale (plastic). Din x motive nu eram in tara si la timpul respectiv locuia altcineva in apartament.

Problema se pune in felul urmator. Unul dintre calorifere este foarte ruginit si deja are broboane intr-o zona. Nu picura. Este foarte nesimnificativ. I-am spus adiministratorului ca am aceasta problema si mi s-a spus ca momentan tot nu se poate face nimic. Sa gasesc o solutie care sa tina pana la primavara. Avand in vedere anul trecut, primavara poate sa fie peste 4 sau 6 luni.

In cazul in care inca o data mi se refuza pot cere si eu refuzul platii celor 4 interventii?
In plus respectivul apartament nu locuieste nimeni din ianuarie anul acesta. Cu toate acestea uneori sunt pus la plata cu jumatate de persoana alteori cu 1 o persoana si platesc fond de rulment de cele mai multe ori cat toata intretinerea. In bloc nu vad sa se faca reparatii.

Bine.. .haideti sa o luam pe alta parte.
Este scris in vreo lege in care sa se specifice clar perioada in care eu pot sau nu pot sa imi renovez apratamentul?
Poate ca in vara nu am avut fondurile necesare, am avut alte cheltuieli mai importante. Poate a trebuit sa imi fac o operatie pe care statul nu mi-o plateste cu toate cotizatiile mele la statu...
Pentru Thran...
Prietene... si cui vrei sa platesc eu incarcare si descarcarea instalatiei? Am eu contract cu radetu? In cazu asta de ce sa cotizez eu la cele 4 incarcari si descarcari care s-au efectuat deja pe scara? De unde stiu eu ca ala care si-a schimbat robinetii de fapt nu a facut ce vreau si eu sa fac? Vine cineva sa ma duca la ala in casa si sa imi arate, uite domnule, vrem sa facem asta... asta e?
Ei bine nu. Eu trebuie sa ii cred pe ei. Daca m-as duce si eu sa le spun, ca am o fantana arteziana care tasneste din calorifer sau care sta sa erupa, de ce sa nu opreasca?
Eu l-am anuntat in scris astazi, pe presedinte, ca am un calorifer care poate ceda in orice moment, iar in cazul unei inundatii nu imi asum nici o raspundere, pentru ca nu mi s-a permis sa remediez problema, acum cand am descoperit-o.
In plus. Zi-mi tu mie, cum imi pot da eu seama, vara, ca imi functioneaza caloriferele?
In legatura cu recipientul de gunoi. Cu asta m-ai spart, sincer.
Nu stii nimic. A mai spus un coleg mai devreme pe forum. Nu este de datoria mea sa cer acest container. Acest container este asigurat asociatiei prin contractul pe care il are cu firma care ridica gunoiul. M-am interesat si la firma care se ocupa de asa ceva si acest lucru este mentionat in toate contractele pe care le fac. Se poate solicita un container intr-o singura luna, pentru materiale rezultate in urma renovarilor. Asta pentru a nu se arunca la tomberoanele normale, aceste materiale care ar putea defecta masinile de gunoi ;).

Imi cer scuze ca nu am banii tai, Thran, sa imi angajez o firma sa imi renoveze. Dar din moment ce ma pricep sa imi dau singur cu lavabila si sa imi pun un parchet, nu vad de ce sa imi angajez o firma. Ultima oara cand am facut ceva cu o firma a durat 2 saptamani pentru o lucrare care se putea face in 3 zile.

Thran, esti cumva administrator de bloc? Din moment ce ii platesc din banii mei si cum spui tu... ma reprezinta si pe mine, de ce ii mai platesc daca nu fac nimic?
Sa ii platesc doar ca stau si fac niste calcule si tin o contabilitate si depun niste declaratii? Exista firme care fac asta mai nou. Se ocupa de administrarea blocurilor si o fac pe bani mult mai putini decat ii incaseaza un administrator de bloc.
Ce am spus aici de gunoi o stiu si de la o firma care se ocupa de administrarea blocurilor si de la cativa prieteni care sunt administratori la blocuri.
Iar cand cineva renoveaza, este anuntat presedintele si administratorul si se cere un astfel de container. Care nu costa nimic, nici pentru asociatie si nici pentru "beneficiar".

Pentru jhonpescar. Operatia nu dureaza mai mult de 1 ora... 1 ora jumatate. O fac cu o firma care se ocupa cu asa ceva. Si stiu ce trebuie oprit si ce nu. Iar treaba vreau sa o fac dimineata, cand lumea este la munca si nu se sesizeaza vreo scadere a temperaturii.
Dar in cazul in care caloriferul cu defect cedeaza, eu am sa anunt firma cu care vreau sa fac lucrarea, care va veni in 1.. 2 zile. Daca locatarilor le convine ca la -15 grade sa fac operatia asta, eu n-am nimic impotriva.
Pe mine ma deranjeaza cel mai tare faptul ca s-au putut face 4 descarcari si incarcari pentru diverse lucrari, poate unele chiar erau de forta majora, dar la mine nu reprezinta un risc. Si cu toate astea voi contribui la plata lucrarilor acestea, evident cu o factura mai mare la intretinere.
Iar alta faza care ma deranjeaza, este faza cu termoizolatia blocului. Cand l-am intrebat in primavara, inainte sa imi montez termopane, chiar el mi-a spus ca de ce sa mai dau banii pe ele ca oricum spre toamna incepem lucrarile la bloc ca a depus dosarul. Iar eu m-am interesat la primarie si nu e nimic depus din partea asociatiei. Restul blocului putand sa intre in reabilitare pe la sfarsitul anului viitor daca sunt fonduri, daca nu.... prin 2014.

Ynocentta daca ai citit mai sus, intr-un alt post, am spus ca am dat doar un exemplu. Stiu ca se baga si acele cheltuieli. Referitor la cheltuielile care nu le gasesc justificare este faptul, ca am observat ca in fiecare luna am bagat la consumul de apa cel putin 1 mc apa calda si unu de apa rece. Asta din moment ce eu am robinetii inchisi, iar unul de apa calda, de la baie este blocat pe inchis, iar apa nu pierd pe nicaieri, iar consumul il am si eu notat de cand am inceput renovarea. L-am intrebat o data, de ce e trecut si mi-a spus ca nu i-am dat consumul, desi il inmanez de fiecare data cand platesc intretinerea in perioada de citire. Uneori a aproximat si mai mult de 1 mc.

Intr-un post de-al tau. Ai spus ceva ca la intretinere trebuie trecute numarul de persoane care au domiciliul acolo iar eu am intrebat si in cazul in care nu locuiesc acolo, dar am domiciliul acolo.... De ce sa platesc ca pentru o persoana intreaga.. sau 5?

Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Bine.. .haideti sa o luam pe alta parte.

Asculta tovarase @bobman, nu cred ca am copilarit impreuna ca sa fim prieteni, nu imi aduc aminte sa am asemenea prieteni, dar daca vrei sa o iei pe alta parte nu ma intereseaza, este strict treaba ta, este liber....

Nu stii nimic. A mai spus un coleg mai devreme pe forum. Nu este de datoria mea sa cer acest container. Acest container este asigurat asociatiei prin contractul pe care il are cu firma care ridica gunoiul. M-am interesat si la firma care se ocupa de asa ceva si acest lucru este mentionat in toate contractele pe care le fac. Se poate solicita un container intr-o singura luna, pentru materiale rezultate in urma renovarilor.

Sa stii si TU, nu este traba asociatiei sa iti asigure TIE container, este treaba TA daca vrei sa iti renovezi apartamentul, ei nu sunt angajatii TAI sa iti adune molozul, nu vrei sa vina sa te spele si pe spate?
@bobman
Am inteles sa particip la discutie cu increderea si interesul pentru o discutie constructiva si decenta
Cu regret constat ca staruiti in lipsa de decenta fata de utilizatorii care isi aloca timp ,interes,
profesionalism,experienta si cunostiinte incercand sa raspunda altor persoane care se confrunta cu diferite probleme
Apreciez ca este total anormal si indecent ,ca unei persoane care incearca sa clarifice anumite aspecte/situatii,chiar solicitantul sa presteze un comportament verbal care lasa de dorit
Constatat ca dupa ce initial ne-ati invitat " sa o luam pe alta parte " ne plimbati intre exemplele expuse de dvs.denaturati si rastalmaciti atat intrebarile dvs cat si raspunsurile ,ulterior probati ca nu va convin raspunsurile celorlalti
Este evident ca daca pe forum prestati astfel de atitudine,in condominiu este de inteles de ce va confruntati cu reticenta
Ok...
Deci in concluzie... administratorul blocului si presedintele ii platesc, ca sa plimbe niste hartii. Nu am nici un drept sa cer sprijinul lor. Nu mai are rost sa spun ca tocmai am primit un raspuns oficil, nu doar telefonic, din partea celor de la Urban in care pentru ridicarea molozului sau a altor gunoaie rezultate din renovare se pot cumpara saci de la ei, care costa 7 lei si intra si costul ridicarii lor SAU in cazul in care locuiesti la bloc, ASOCIATIA, LA CERERE, poate chema o masina (dubita) pentru ridicarea molozului sau aduce dimineatea un container si ridica seara, daca exista spatiu disponibil pentru amplasarea lui.

@Ynocentta tot nu mi-ai explicat partea cu nelocuitul acolo. Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu plata intretinerii pentru numarul de locatari care au domiciliul acolo.
Daca calculul intretinerii se face la numarul de persoane care au domiciliul pe adresa respectiva sau la numarul de persoane care locuiesc efectiv acolo.
Stiu ca sa poti fi lua in calcul la plata intretinerii trebuie sa stai in jur de 14 zile, daca am inteles bine.

Referitor la raspunsuri.
Sa inteleg ca referitor la renovare nu pot sa o fac de capul meu, cand vreau eu. Ci trebuie sa existe o perioada in timpul anului. In concluzie nu pot sa imi schimb caloriferele acum, ca au defecte. Am inteles ca pentru golirea instalatiei exista o lege care nu imi permite acest lucru. Bun. Asa cum si eu ca locatar pe scara respectiva pot sa suport plata celor 4 interventii de pana acum, consider ca si ceilalti locatari pot suporat interventia mea, din moment ce fiecare a facut dupa cum a considerat. Nu mai conteaza asta.

Referitor la renovare.
S-a propus ca la renovare sa ceara administratorii containere speciale adica:

Eu ca administrator cand aflu ca un locatar renoveaza sa anunt eu GUNOIUL sa aduca ceva special pentru el si sa i-l bag la plata.
Adica administratorul sa oblige sau sa forteze locatarii care renoveaza sa faca cum ar trebui.
Nu va aduce nimeni gratiut.Puteti sa sunati la firma dv de curatenie si va aduce un tombern de 6m3 sau 8 sau 12 si o sa platiti.

Cum ati spus exista si cu saci contracost.
Oferta Urban din intamplare contine un tomberon la 6 luni.Poate o fi fost adus exact acu 2 luni si mai aveti de asteptat 4 luni.

Aici este oferta URBAN pentru Bucuresti.
[ link extern ]

In Germania trebuie sa va duceti singur molozul la un tomberon special adus de dv pentru moloz.Nu aveti voie sa aruncati la tomberon deseuri nesortate.
In concluzie va faceti singur treaba nu administratorul.

De ce nu ati montat niste robineti sa nu depindeti de nimeni pana acum?
Incercati cu vorba buna si le spuneti ca deja s-a spart si o sa accepte.
Nu vor sa stea inca o zi in frig.In plus dn cauza dumneavoastra la administrator si presedinte or sa sune 10 20 insi care intreaba ca de ce nu avem caldura si si de ati acceptat iar sa golim instalatia pentru o persoana?????

Totul este din cauza saraciei si necunoasterii.Daca la construire blocului erau nemti si aveau si bani aveam robineti pe coloana si nu goleam tot sau si mai bine aveam si in casa robineti si nu goleam decat caoriferul nostru.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Caldura de pe scara v_florina v_florina Buna ziua, locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare instalatie termoficare apartament pe timp de iarna andrea108 andrea108 Buna ziua! de curand am cumparat un apartament in Arad, pe care am inceput sa-l renovez avand in vedere ca se afla in stare deplorabila. Deoarece sunt foarte ... (vezi toată discuția)