avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce-si permite angajatul unei banci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce-si permite angajatul unei banci

In anul 2011 oct am cerut inchiderea unui cont cu card la o banca. Angajatul bancii m-a pus sa semnez cererea de inchidere card, am platit comisioanele adunate, si zice ca poate inchide numai dupa 30 de zile contul.
Am revenit dupa 30 de zile, iarasi am platit:(, alte comisioane adunate, dar nu mi-a mai dat alta cerere sa semnez, m-a asigurat ca gata s-a inchis contul.
Acum, dupa aproape un an, am primit sms de la banca sa platesc restantele la cont.
Am fost sa lamuresc situatia, nu am mai vrut sa platesc, dupa cateva saptamani,angajatul ca sa acopere greseala lui, a achitat in numele meu restanta ramasa, ca sa se termine chestia cu contul. Am vrut sa cer extras de cont sa vad care mai e situatia, dar cica nu mai poate sa dea, ca s-a inchis contul.
CE INSEAMNA, CA UN ANGAJAT POATE SA ACHITE SAU SA UTILIZEZE PUR SI SIMPLU CONTUL SAU DATELE UNUI CLIENT???
POT CERE SA DOVEDEASCA CU CE SEMNATURA A DEPUS BANII IN CONTUL MEU???

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:05, 2 Decembrie 2012
Multumesc pt raspunsuri.
Intre timp am solicitat extras de cont, sa vad cum s-a inchis contul.
Surpriza: angajatul a facut o depunere in numerar, si s-a inchis contul. Depunerea s-a facut fara acordul meu, ca sa acopere greseala lui. Ce se poate face in acest caz?
Avand in vedere faptul ca nu v-a creeat niciun prejudiciu, angajatul platind in fond pentru greseala lui eu spun ca este cazul sa inchideti acest subiect. Daca aveti prejudicii ne puteti comunica.

Nu orice persoana poate depune bani in contul Dvs fara sa va ceara acordul. Daca ar fi asa toate spagile s-ar depune in cont iar cel care le primeste ar putea sa spuna ca nu a stiut si ca nu a dorit acei bani. Sau cel care a depus ar putea spune ca a oferit mita cuiva fara ca acea persoana sa stie macar.

Uite ca s-a putut.
Nu vreau sa contrazic, dar orice persoana poate sa depuna bani intr-un cont daca cunoaste codul IBAN si numele corect. Merge la banca si da datele persoanei respective si isi da si buletinul lui si depune banii,,,,Nu trebuie sa dea codul numeric personal al persoanei in contul cui depune ....Eu asa am primit bani de la cunostinte si nu mi-am dat nici un acord ci doar le-am dat datele corecte,,,,iar apoi scot banii din banca cu cardul pt ca ei intra in contul curent!
La deschiderea unui cont, tituralul contului completează o cerere care conține o mulțime de „opțiini” pe care acesta le „bifează” sau nu.

Una dintre acestea este cea care permite unei alte persoane să depună bani în acel cont, pe baza buletinului sau cărții de identitate.

Deci, sunt conturi (cele mai multe) în care orice persoană poate depune o sumă de bani pe baza unui act de identitate a depunătorului și conturi în care nu se poate face această operațiune. Totul depinde de opțiunea titularului de cont din momentul deschiderii contului.

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Sold restant card de salariu lumifatu lumifatu Buna dimineata Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile ... (vezi toată discuția)