avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce-si permite angajatul unei banci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce-si permite angajatul unei banci

In anul 2011 oct am cerut inchiderea unui cont cu card la o banca. Angajatul bancii m-a pus sa semnez cererea de inchidere card, am platit comisioanele adunate, si zice ca poate inchide numai dupa 30 de zile contul.
Am revenit dupa 30 de zile, iarasi am platit:(, alte comisioane adunate, dar nu mi-a mai dat alta cerere sa semnez, m-a asigurat ca gata s-a inchis contul.
Acum, dupa aproape un an, am primit sms de la banca sa platesc restantele la cont.
Am fost sa lamuresc situatia, nu am mai vrut sa platesc, dupa cateva saptamani,angajatul ca sa acopere greseala lui, a achitat in numele meu restanta ramasa, ca sa se termine chestia cu contul. Am vrut sa cer extras de cont sa vad care mai e situatia, dar cica nu mai poate sa dea, ca s-a inchis contul.
CE INSEAMNA, CA UN ANGAJAT POATE SA ACHITE SAU SA UTILIZEZE PUR SI SIMPLU CONTUL SAU DATELE UNUI CLIENT???
POT CERE SA DOVEDEASCA CU CE SEMNATURA A DEPUS BANII IN CONTUL MEU???

Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:05, 2 Decembrie 2012
Intr-adevar, la deschiderea contului ai optiunea de a permite sau nu ca cineva sa-ti depuna bani in cont. Optiunea respectiva se refera strict la a depune bani de la ghiseu in cont insa nu se refera la transferul bancar dintr-un cont in altul cu op. Asa ca daca stii datele beneficiarului depui un op la banca proprie si-i transferi banii. Desigur o sa spuna carcotasii ca nu se poate, ca trebuie sa existe o justificare a transferului dar in practica lucrurile sunt simple: poti sa scrii ce vrei ca nu te intreaba nimeni> donatie, transfer, spaga, etc
Apropo de spaga, doar sa fii prea prost sa dai spaga prin banca, cred ca sunteti de acord cu toti.

Era vorba de „depunerea” banilor în contul altei persoane și nu de transfer bancar prin OP.

Referitor la OP nu e nici o problemă dacă cineva iți transferă bani în cont. E chiar un lucru bun să-ți alimenteze cineva contul ;)
În acest fel datele celui care face transferul sunt cunoscute. De fapt problema este de a ști proveniența banilor și nu neapărat operațiunea de transfer în sine. Pentru acest motiv la depunerile în contul cuiva se face o copie a actului de identitate a celui care face depunerea.

Oricum, discuția s-a cam îndepărtat de subiect... Era vorba de posibilitățile în care un angajat al unei bănci poate „corecta” o operațiune greșită făcută pe conttul cuiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Sold restant card de salariu lumifatu lumifatu Buna dimineata Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile ... (vezi toată discuția)