avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

habitatie viagera

In anul 2001 am cumparat un spatiu de locuit cu drept de habitatie pana la decesul proprietarului. In septembrie 2008 proprietarul a decedat si a lasat la intretinere o datorie de 1000 ron.Nu am locuit impreuna nciodata. Mi se impune sa platesc aceasta suma. Este legal sau nu ?
Pentru davideg:
Nu e tocmai asa, daca accepti activul accepti si pasivul... Ci daca accepti mostenirea le accepti pe amandoua... Ca dupa descoperi ca mortul avea o casa vanduta si-ai ramas numai cu datoriile, nasol! Le platesti!
Caci nu se accepta activul sau pasivul intai...

Iar in cazul de fata, daca acea casa nu mai facea parte din activul decedatului, acesta nu inseamna ca nu avea un tv, un frigider etc. pe care le-au luat mostenitorii!
Eu asa as face: as chema un prieten cu masina si le-as spune mostenitorilor sa vina sa-si ia mostenirea. La data respectiva aduc si vreo doi vecini sa ne ajute la carat... Gata! Am probat acceptarea mostenirii.
Ca nu e sub beneficiu... pentru mine nu-i o problema, ci un lucru pozitiv! B-)

Pentru Lulica: Nu am intrebat eu ce sa faca X cu banii!!
Ati zic ca vreti raspuns la o intrebare si eu n-am inteles care era intrebarea. Am dat ca exemplu acea intrebare, o fi fost aia, n-o fi fost... cine stie!
Nu e nicio problema daca cei doi desfac pe cale conventionala contractul. E o alta solutie!
Pe de alta parte, si cu sufletul in rai, si pacatos... mai greu! Adica si fara impozite platite, si ocolind creditori... :D Nu se prea poate!
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)
Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)