avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

La firma unde lucrez ni se cere pe motiv ca bugetul alocat nu mai face fata sa semnam cand va veni momentul o demisie ca sa ne bage in alt departament.
Ce ma sfatuiti sau cum merg treburile? Nu se poate semna demisia cand am semnat ceva la departamentul respectiv? Imi e teama sa nu cumva sa ma puna sa semnez demisia si sa ma trimita pe strazi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 28 Noiembrie 2012
@freeelis

Nu cred ca angajatorul respectiv intentioneaza sa procedeze asa daca le-a cerut demisia in alb :)
Nici nu s-a pus vorba despre o demisie in alb ... s-a facut precizare ..cand va veni momentul sa se dea demisia pentru a se trece pe alt departament ... parerea mea este ca solutia cea mai simpla de a se trece dintr-un departament in altul nu este cea cu incetarea si incheierea unui c.i.m., ci prin modificarea locului muncii ..
Revin. Mi s-a propus ca maine sa dau un test pt transferul cum ar veni la cealalta companie. Acuma ma intreb eu fiind sub contract perioada nedeterminata daca nu cumva o sa mi se propuna un contract nou pe perioada determinata..si dupa acea perioada sa ma dea afara.
Exista si aceasta posibilitate expusa de dvs .. ce este in mintea angajatorului dvs nu cred ca vi se poate spune , doar sa deducem sau sa presuounem din ceea ce postati dvs...
Eu pe langa contractul de munca mai avem un Contract colectiv de munca unde scrie ca in functie de vechime avem dreptul la salarii compensatorii in caz ca nu mai corespundem profesional sau firma se desfiinteaza. Acest contract colectiv esti si se aplica comform legii? adica in caz ca eu stau si nu imi dau demisia sunt obligati sa imi dea acele salarii compensatorii?

Alte discuții în legătură

Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)
Compensatii atunci cand esti dat afara pe motiv ca se muta firma in india para15000 para15000 Buna ziua, Lucrez la o firma din RO pentru un client englez. Firma din Anglia a fost cumparata de o corporatie din Japoina. Japonezii vor sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)