avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

La firma unde lucrez ni se cere pe motiv ca bugetul alocat nu mai face fata sa semnam cand va veni momentul o demisie ca sa ne bage in alt departament.
Ce ma sfatuiti sau cum merg treburile? Nu se poate semna demisia cand am semnat ceva la departamentul respectiv? Imi e teama sa nu cumva sa ma puna sa semnez demisia si sa ma trimita pe strazi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 28 Noiembrie 2012
Noi nu putem sa va spunem daca acel contract este valabil, daca nu a expirat etc. si nici cat este de aplicabil.
Ca regula, contractele colective de munca trebuie inregistrate la ITM pentru a fi valabile. Puteti intreba la ITM-ul pe raza caruia are sediu angajatorul, si veti afla daca este inregistrat.
Ele au si valabilitate limitata, de 1 an sau 2, in functie de cum au fost negociate.

Presupunand ca acel contract ar fi valabil: atentie, NU am vazut niciodata sa se acorde salarii compensatorii la demisie si nici cand contractul a fost incheiat pe durata determinata si a expirat.
Aici este vorba daca se aplica in cazul in care suntem concediati pe motiv ca nu mai exista buget etc
Salariile compensatorii se pot acorda in conditiile in care c.i.m. inceteaza din motive care nu tin de persoana salariatului .... un astfel de motiv il poate constitui si dificultatile financiare ale angajatorului ...
La noi pe contractul colectiv este inregistrat la ITM pe data de 12.06.2010 valabilitate 2 ani si daca in 30 de zile inainte de expirarea contractului partile comune nu intervin acesta se prelungeste cu inca 1 an. Firma face parte din sector 1, cum pot afla daca s-a mai prelungit acest contract? Tinand cont ca salariile compensatorii sunt acordate pt: probleme medicale si incetarea CIM, profesional nu se mai corespunde si incheiere CIM si desfiintarea firmei din motive bugetare cumva aici intru si eu(adica acesta este motivu pt care ni s-a zis ce ni s-a zis).
Daca aveti sindicat intrebati la acesta ... prelungirea opereaza ope legis , in cazul expus de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)
Compensatii atunci cand esti dat afara pe motiv ca se muta firma in india para15000 para15000 Buna ziua, Lucrez la o firma din RO pentru un client englez. Firma din Anglia a fost cumparata de o corporatie din Japoina. Japonezii vor sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)