imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte.
as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in scoala.
va multumesc!
Daca am face in scoli sali destinate exclusiv orelor de religie s ar isca discutia iar ca se doreste ca religia ortodoxa sa fie impusa cu orice pret....daca acum o icoana naste atatea discutii...dar o sala destinata orei de religie....
Ca sa nu mai vorbim ca unei scoli II trebuie mult mai multe lucruri......unele nici nu au laboratoare sau sali de sport.....
Nu e vorba de un feng shui pentru ca religia nu e feng shui......religia este mult mai mult decat atat....e legatura omului cu divinitatea....
@ Ares nu e vorba de extremism in cazul acesta...ci de o toleranta....mai ales ca aceste simboluri sunt pur si simplu inofensive, ba mai mult cred eu ca au un dublu rol, ambele roluri fiind benefice, daca nu sunt Duse la extrem...
Privitor la lipsa de neutralitate a statului laic.
Avocatul apararii statelor habotnice, dl Joseph Weiler, a afirmat la sfarsitul pledoariei - excelenta pledoaria d-lui Joseph Weiler, desigur! - dupa ce a spus povestea lui Giovanni si a lui Leonardo, adica a copilului care traieste intr-o familie religioasa si a copilului dintr-o familie laica, ca statul laic nu este cu nimic mai neutru decat statul religios.(Oy-gevalt!)
Presupunand ca oricare dintre d-voastra ar fi fost adversari ai d-lui Joseph Weiler in cauza despre care este vorba cum ar fi pledat?
Haideti sa vedem.
Pe scurt, povestea lui Giovanni si a lui Leonardo este urmatoarea: Giovanni este dintr-o familie religioasa si este, prin urmare, religios, Leonardo este, dintr-o familie fara rezonanta religioasa si este, prin urmare, ateu. Cei doi sunt prieteni si se viziteaza reciproc si isi pun - cum este firesc- intrebari despre religie. Giovanni e surprins ca Leonardo nu are in casa niciun simbol crestin, dupa cum si Leonardo are aceeasi uimire pentru ca locuinta lui Giovanni e plina de crucifixuri si de icoane.
Luni 03 decembrie 2012 cei doi merg la scoala impreuna. La intrarea in sala de clasa avem doua si numai doua posibilitati:
- exista icoana si crucifix in clasa
- nu exista
Dl Wailer sustinea ca inexistenta icoanei si a crucifixului in sala de clasa este dovada laicitatii statului. Cat Se Poate De Fals!
Dovada laicitatii ar fi facura daca si numai daca pe peretii fiecarei sali de clasa ar exista lozinci care sa combata existanta divinitatii.
chiar ca ar fi interesant un topic relativ la evolutionism vs creationism dar nu stiu daca e pe tiparul avocatnet. de fapt, zic gresit evolutionism vs creationism mai degraba evolutionismul - cat este de logic conceptul in intregul sau, in sensul ca am ceva intrebari la care, sincer, nu am raspuns si poate o dezbatere mi le-ar clarifica.