avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rezidenta si custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rezidenta si custodie minor

Buna ziua.
Ma numesc Corina locuiesc in Spania si sunt medic psihiatru.
Sunt casatorita de aproape 14 ani si avem impreuna cu sotul o fetita de aproape 10 ani.
Am hotarat sa divortez. Sotul este deja in Romania fiindca nu a mai putut sa ramana stiind ca am o relatie cu un coleg de munca.
Fiica noastra a fost crescuta si educata aproape in exclusivitate de sotul meu. El nu a prea lucrat in Spania.
Sunt foarte atasati unul de altul.
La procesul de divort daca ii se cere opinia minorei...cred ca o sa avrea sa ramana cu tatal ei.
Eu vreau sa ramana cu mine chiar daca nu am suficient timp sa ma ocup de ea.

Mentionez ca niciunul nu avem vicii, nu suntem agresivi, etc.
AM scris purul adevar ca sa gasesc raspunsuri. Nu pot sa ascund relatia mea sau atasamentul minorei.
Sotul s-a intors in orasul natal. Unul mare din Romania.

Ce atuuri trebuie sa aiba el sau eu ca sa fie inclinata balanta decisiv in afara de opinia minorei ?

multumesc...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 28 Noiembrie 2012
Poate de asemenea sa fie si acesta un argument.

Repet insa, interesul minorei este reprezentat de mai multi factori, fiecare avand o pondere, mai mica sau mai mare, depinde din ce punct de vedere il priviti. Evident ca nici instanta de judecata nu este "Dumnezeu" si va lua o decizie care o va considera mai potrivita, in functie si de cum s-au prezentat lucrurile de catre parti.

Parerea mea personala este ca e bine sa evitati sa ia altcineva aceasta decizie in locul dumneavoastra, ca si parinti, cine altcineva poate sti mai bine ca dvs ce este mai bine pentru copil. E greu insa cand intervine orgoliul, ambitia...

Interesul minorei trebuie sa primeze, indiferent care va fi aceasta decizie.
Este in definitiv o decizie care ii va schimba viata, frumos si corect pentru copil ar fi ca, peste ani de zile, cand va va intreba (pe oricare dintre dvs) de ce ati luat decizia A si nu B, sa ii puteti raspunde: "pentru ca NOI, parintii tai, am considerat ca asa este mai bine pentru tine".
sunt de acord cu dl. ionita, cea mai buna varianta pentru ambele parti cat si pentru copil ar fi sa cadeti de acord cu sotul dv asupra divortului, stabilirii locuintei copilului, pensie de intretinere, nume, iar daca nu veti ajunge la un consens apelati la un mediator, apoi la instanta de judecata.

dupa parerea mea, atat dv cat si tatal ati avea sanse egale in privinta stabilirii locuintei copilului si a detaliilor legate de exercitarea autoritatii parintesti. ceea ce pot sa va spun insa, este ca legatura dv extraconjugala va fi folosita in contra dv in procesul de divort.
Eu vreau sa ramana cu mine chiar daca nu am suficient timp sa ma ocup de ea
.

Aveti avantajul ca fetita e acum la dvs si urmeaza cursurile unei scoli acolo. In dezavantajul dvs e faptul ca nu va puteti ocupa de ea ( cine se va ocupa ?, va poate intreba instanta ) si cel mai mare dezavantaj ar fi daca fetita ar vrea sa ramana cu tatal si nu doar ca asa ar vrea ca si moft sau sa va faca dvs rau, ci are si motive intemeiate pt care vrea asta.
cel miai bine ar fi sa ajungeti la o intelegere si sa o aduceti la cunostinta instantei....este cel mai civilizat.
conteaza foarte mult ce va spune minora la aiudiere care este obligatorie.

in rest, conteaza foarte mult cum decurge procesul si, beneinteles cum sunt administrate probele de avocatul dvs.
Stimata doamna Corina Pop,
Eu inteleg ce simtiti, dar inteleg si minora.
Fata dumneavoastra e suficient de mare sa inteleaga ce se intampla si credeti-ma, in subconstientul ei va uraste, fiindca l-ati tradat pe omul de care ea, fetita,este atasata. Copilul nu are de ce sa nu-si iubeasca tatal, mai ales ca, spuneti dumneavoastra, el s-a ocupat mai mult de ea. Daca va ramane cu dumneavoastra, veti avea un copil frustrat care va fi o problema in noua relatie.
Nu stiu daca in Romania, tatal s-ar ocupa la fel de mult, dat fiind ca va trebui sa lucreze pentru a se intretine si daca dansul vrea sa-si ia responsabilitatea cresterii fetitei singur, fara dumneavoastra. Daca nu-si asuma raspunderea, va fi inca o lovitura pentru minora.
Copila este intr-o situatie delicata, lipsita momentan si de afectiunea tatalui, si partial, si al mamei.
Ader si eu la comentariile anterioare, intelegeti-va cu tatal copilei si intrebati-o si pe ea, urmeaza o perioada foarte grea si fara despartirea actuala, adolescenta, si trebuie sa va ingrijiti in modul cel mai serios de fetita.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare minor mirela_feb mirela_feb buna ziua , as avea si eu o intrebare : sunt casatorita si am o fetita de 2 ani si jumatate de 2 ani sunt certata cu sotul meu si locuim separat defapt el ... (vezi toată discuția)
Divort RUXANDRA24 RUXANDRA24 Buna.Ma numesc Mihaela am 24 de ani si o fetita de 3 ani...Cu sotul meu nu mai stau impreuna de 3 luni pt ca viata alaturi de el este imposibila,si de aceea am ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)