Am achizitionat un teren pt constructie casa,cu acte de vanzare -cumparare edificate la un notar public.care s-a implicat total in aceste demersuri,dar am aflat ulterior ca terenul in cauza este interzis constructiei din cauza alunecarilor de teren,interdictie data cu UN AN INAINTE DE A CUMPARA EU ACEST TEREN.Desi am apelat la justitie mi s-a respins cererea de anulare a actelor ca fiind nefondata.Ce pot sa mai fac? In prezent am un teren cu acte in regula ,cu utilitati.dar neconstruibil,pt ca o judecatoare a considerat ca nu are importanta ca am acte in regula de cumparare,,ca interdictia data a fost facuta cu AN INAINTE de a cumpara eu,si mi-a respins cererea de anulare acte.Are cineva o solutie pt mine?
Neavand destinatia din start de curti,constructii, ceea ce se presupune ca ii servea scopului cumparatorului, pe care numai el il stia, cumparatorul era dator mai departe sa se intereseze daca i se poate schimba destinatia, daca se poate construi, etc. Vanzatorul a prezentat un certificat de urbanism in regula, nu a venit cu ceva falsificat sau denaturat, ca atare in cunostinta de cauza cumparatorul a cumparat un teren cu destinatia de faneata. Iar cumparatorul s-a multumit sa-l ia asa fara sa mai faca un drum suplimentar(a se intelege o cerere) prin care sa afle mai departe ce se poate si ce nu! Asa ca pe buna dreptate instanta a dat sentinta pe care a dat-o. Exista vreo obligatie a primariei sa detalieze mai mult decat a facut-o destinatia terenului? Intreb?
Daca citeati mai atent postarea dlui.ce solicita ajutorul ati fi vazut ca acesta a specificat categoria de folosinta a terenului cumparat, respectiv curti-constructii si faneata ....
Si da, primaria avea obligatia ca pe certificatul de urbanism sa faca mentiunea ca terenul nu este construibil sau ca are interdictie de constructie pina la eliberarea PUZ (plan urbanistic zonal). Documentul justificativ ce atesta calitatea de teren construibil/neconstruibil este certificatul de urbanism.
Am aflat mai tarziu ca vanzatorul avea relatii in primaria respectiva,si asa a obtinut acel certificat de urbanism .. ESTE POSIBIL ORICE SI URIUNDE ... Acelasi functionar public care a eliberat certificatul de urbanism ,cu un an inaintea cumpararii terenului de mine,,A FACUT PARTE DIN COMISIA CARE A ELABORAT STUDII PENTRU NOUL PUZ IN CARE SE PREVEDEA INTERDICTIA DEFINITIVA DE CONSTRUIRE .Si inca o data ma repet ,cu toate atuurile de partea mea ,cererea de anulare act a fost respinsa ,si din cauza avocatului pe care gresit l-am luat,neavand exp.in imobiliare ,cadastru.Acum am in fata doar recursul si nevoie de un avocat bun,altfel raman in aceeasi situatie.Am rugamintea in continuare daca imi puteti recomanda un AVOCAT SPECIALIZAT PE IMOBILIARE. Multumesc