avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren interzis definitiv constructiei,datorita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren interzis definitiv constructiei,datorita alunecarilor de teren

Am achizitionat un teren pt constructie casa,cu acte de vanzare -cumparare edificate la un notar public.care s-a implicat total in aceste demersuri,dar am aflat ulterior ca terenul in cauza este interzis constructiei din cauza alunecarilor de teren,interdictie data cu UN AN INAINTE DE A CUMPARA EU ACEST TEREN.Desi am apelat la justitie mi s-a respins cererea de anulare a actelor ca fiind nefondata.Ce pot sa mai fac? In prezent am un teren cu acte in regula ,cu utilitati.dar neconstruibil,pt ca o judecatoare a considerat ca nu are importanta ca am acte in regula de cumparare,,ca interdictia data a fost facuta cu AN INAINTE de a cumpara eu,si mi-a respins cererea de anulare acte.Are cineva o solutie pt mine?
Cel mai recent răspuns: franciscszabo , utilizator 17:45, 29 Noiembrie 2012
Si uitandu-ma pe diverse siteuri ale birourilor notariale remarc ca printre actele necesare vanzarii terenurilor se afla si certificatul de urbanism......
un c-v. nu poate fi incheiat daca nu este prezentata situatia clara a imobilului ,recte casa ,teren etc.,mai clar istoricul acestuia ... Din pacate nu cunosteti cele mai elementare lucruri despre o tranzactie imobiliara ,deci nu va inteleg interventia...
Ma scuzati ca imi permit, banuiesc ca d-voastra le cunoasteti foarte bine din moment ce va permiteti sa dati lectii altora... Atunci de ce ati patit ceea ce ati patit?
Da ,certificatul de urbanism este obligatoriu in orice tranzactie imobiliara ,bieinteles ca la tranzactie am avut c.u perfect valabil ,luat in acceasi perioada,si nu eronat cum s-a inteles ca era vechi .Certificatul era perfect valabil,DOAR CA ERA CU DATE MINCINOASE IN EL ,semnat de o primarie.Am spus ca ,cu un an iainte de a cumpara eu terenul s-a pus interdictie de construire pe zona respectiva,iar cei de la primarie in loc sa scrie acest lucru care este stipulat in legea 350( mai concret orice c.u. trebuie sa contina in cele trei etape juridic,economic,tehnic situatia exacta a terenului) au mintit cu nerusinare,scriind ca terenul este 'curti constructii,faneata. Si inca o data ma repet,avocatul cu toate datele clare nu a fost in stare sa faca nimic,pt ca o judecatoare influentata de altii face ce vrea ,nu ce spune legea...
La primaria respectiva ati facut o cerere prin care sa solicitati data schimbarii incadrarii terenului? Poate ar fi fost mai bine sa mergeti pe penal....

Alte discuții în legătură

probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)