Dn. aveti grija , ce nu prea se zice e ca peste 90% din cereri sunt respinse fiind foarte aglomerati... , nu tin cont de dreptate nici macar nu sunt citite , motivarea se face la art. 35 nu la situatie .
Orice plangere adresata CEDO este respinsa daca nu sunt indeplinite conditiile de admisibilitate a unei astfel de plangeri.
Art.35 din Conventie prevede conditiile de admisibilitate a unei plangeri adresate Curtii, iar daca o cerere nu indeplineste aceste conditii mi se pare corect sa fie respinsa pentru neindeplinirea acestor conditii.
Nu cred ca marea majoritate a cererilor sunt respinse, intrucat judecatorii Curtii sunt foarte aglomerati --- la CEDO nu se judeca numai cererile adresate de catre cetatenii romani
Povesti , e foarte usor sa zici la orice cerere ca nu respecta art. 35 si sa o respingi , decizie definitiva ce pot sa mai fac ? , nu eu am zis si statistica arata ca peste 90% sunt respinse , am trimis 3 cereri dupa 2 ani imi vine raspunsul de 2 bani de mai sus , nici o motivare la faptele aratate lipsa unui proces echitabil ... , eu nu am nici o dovada ca macar au citit o pagina , se incarca cu tone de harti pt ca nu se accepta sa trimiti acte scanate si formulare electronice , nu trimit raspunsul pe email ... , prelucrarea , traducerea actelor s-ar face mult mai repede rezultatul e ca tegiverseaza motivand la art. 35 .
Va multumesc din nou. Indeplinesc conditiile, dar, ca sa nu gresesc, voi face o noua verificare pas cu pas confruntand informatiile pe care mi le-ati transmis cu filele dosarelor ( Jud/ recurs tribunal, casare/ jud/ recurs tribunal respinge irevocabil/ cred ca am parcurs toate etapele din 2004 pana in prezent; Contestatia in anulare -introdusa- nu se ia in consideratie pentru termenul de la CEDO, adevarat?!). Incalcare art. 16 , art.21 si art. 52 din Constitutia Romaniei, etc. Partea buna, este ca am descoperit un domeniu care ma pasioneaza si oameni demni de respect si admiratie si probabil si indulgenti cu nepriceperea unora dintre noi. Peraspera
se poate ca decizia sa se redacteze si dupa 7 luni,
ce faceti atunci ?
simplu: luati si cititi prevederile textului in limba franceza si engleza privitor la temen si va luminati.
termenul de sase luni incepe din momentul in care a-ti primit deciza in mina,
luarea de cunostinta nu se efectueaza din auzite ci in momentul in care primiti decizia.
a doua zi dupa pronuntare incepeti corespondenta cu CEDO
intrucit numai in Romania nu se comunica deciziile definitive si irevocabile atunci va ve-ti preocupa sa obtineti decizia cit mai repede si ve-ti depune cereri in acest sens.
atentie: in general copiile legalizate nu mentioneaza data eliberarii copiei deciziei ci numai data pornuntarii si de aceea va trebui sa solicitati acesta mentiune
inclusiv sa solicitati ceritificate de grefa privitor la parcursul deciziei si solicitati ca din inscrisuri sa rezulte data la care a-ti primit decizia si prin urmare a-ti luat cunostinta de textul ei.
cititi regulamentul de functionare al instantei.
mergeti la instanta de fond si sa solicitati investirea cu titlu executor car epoarta data emiterii.