Dupa mine Cedo e pierdere de timp daca ar fi acceptate cel putin 70 % s-ar apropia de realitate dar cand se accepta sub 10% nici nu ar trebui bagati in seama , daca stiam in momentul cand am trimis cele 3 formulare nu ma mai oboseam , cedo e un fel de loto , i-au la intamplare cateva cereri si le judeca , restul la gunoi .
Nu este deloc asa.
Da dreptate la cei care au dreptate.
Faptul ca multi justitiabili se plang la CEDO nu inseamna si ca au dreptate.
In materie de proprietate statul roman pierde in continuu.
Daca nu ar fi asa ai primi raspunsul raportat la faptele acuzate si toate cererile cu dovezi ar fi afisate transparent sau cel putin la cerere , daca eu cer sa imi afiseze public cererile ei refuza pt ca au ceva de ascuns ...
Nu cred ca au ceva de ascuns dar au foarte multe cereri pe cap.
Totusi si eu resimt o scadere a eficientei CEDO in Romania.De vina este durata prea indelungata a procedurilor si la ei.
Asta e rau.
Doar instantele care inteleg ca nu e indicat sa incalce drepturi si libertati fundamentale mai iau in seama CEDO.
Sanctiunea e prea indepartata in raport de necesitatea juridica concreta si cuantumul despagubirilor prea redus.
Dar cand spun asta ma refer la dreptul intern ( in special)
Au multe pe cap pentru ca se incarca cu tone de harti fiindca nu se accepta sa trimiti acte scanate si formulare electronice , nu trimit raspunsul pe email ... , prelucrarea , traducerea actelor s-ar face mult mai repede , rezultatul e ca pentru a termina mai repede , debloca tegiverseaza motivand la art. 35 .