avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... termen adresare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

termen adresare CEDO

6 luni de la pronuntare? Daca redactarea s-a facut la 3 luni dupa pronuntare? Va rog sa imi raspundeti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:13, 2 Aprilie 2009
conform practicii CEDO, se admite ca termenul de 6 luni curge de la data la care partea interesata a luat cunostinta de decizia definitiva.
dar, pentru siguranta, e bine sa se trimita in 6 luni de la pronuntare, urmand ca apoi, sa se trimita catre CEDO si copia deciziei date in recurs.
av. radu florin, deva
Conventiaprevede un termen de 6 luni de la epuizarea cailor de atac.Cum in sistemul nostru de drept ultima cale de atac este recursul, termenul de acces la CEDO este de maxim 6 luni de la pronuntarea deciziei.Pronuntariea senrintei se face de obicei rapid..REdactarea sau motivarea poate intarzia insa si peste 6 luni-mai ales la ICCJ.
Dar petitionarul se poate adresa CEDO si dupa pronuntare urmand sa ataseze motivarea ulterior.Curtea Europeana nu solutioneaza aspecte legate de incalcarea neaparata a legii romane, ea analizeaza incalcari ale conventiei si protocoalelor acesteia.
Nu asta e importantat de retinut despre Cedo si ca nu se decide dupa Conventie , pt ca peste 90 % din cereri sunt declarate inadmisibile , proportia se cam pastreaza in fiecare an pentru fiecare tara , in mod normal nu ar trebui sa fie asa , ce dovedeste ca curtea atat are capacitatea de a declara cereri admisibile si in realitate face o selectie din plangeri , deci important de retinut e ca Cedo face o selectie din cererile primite si nu dreptate ...
Observ ca suntei foarte enervat.
E u inotdeauna am considerat ca ca mai sigur sa se castige in tara decat la CEDO, dar din alte considerente.Durata procedurii.
Aici e o problema pe care am inceput sa o simt si eu.
Instantele au inceput sa devina insensibile la CEDO, ceea ce nu este bine.
Am pierdut procese la voturi ( 2 la 1) in recursuri.Poate ca mai e si ghinion ( sunt adeptul norocului).

Fac cereri care incep sa nu mai fie luate in seama si nu se mai percuteaza rapid.Cam moale se percuteaza...si asta nu e bine.Dar solutii exista...
Durata procedurii la CEDO isi spune cuvantul.
Problema ar trebui rezolvata in tara.Cine gresete sa plateasca.Dar nu se intampla asa.
Si cam asta ar fi.
La CEDO NU EXISTA PROBLEMELE DIN TARA.
Nu exista niciun fel de probleme...decat cele legate de durata procedurii.

avocat Claudiu Lascoschi
Una din conditiile de admisibilitate a unei cereri la CEDO este scurgerea unui termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a deciziei interne.După ce autoritatea naţională competentă cea mai înaltă a pronunţat o decizie, petiţionarul dispune de un interval de şase luni pentru a sesiza Curtea. Acest interval începe să curgă de la data la care a luat cunoştinţă personal sau prin avocatul său de decizia finală în ordinea normală a instanţelor, şi nu începând de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri în revizuire a procesului sau a unui alt recurs extraordinar, a unei cereri de graţiere sau amnistiere sau a oricărei alte cereri adresate unei autorităţi cu titlu de graţiere. Acest termen are ca scop limitarea în timp a posibilităţii de contestare a unor acte sau măsuri interne.
Dacă decizia internă nu a fost pronunţată în mod public, termenul de 6 luni curge de la data comunicării acesteia reclamantului.
Termenul de şase luni este întrerupt de prima scrisoare sau notificare adresată Curţii, chiar dacă în mod sumar, expun cu claritate obiectul plângerii eventuale ori de trimiterea formularului de cerere completat. O simplă cerere de informaţii nu este suficientă pentru a întrerupe termenul de şase luni.
Termenul de 6 luni este un termen de decădere, întrucât la scurgerea termenului cererea va fi respinsă ca tardivă. În cazuri excepţionale, când plângerea reclamantului vizează o pretinsă violare continuă a drepturilor sale, regula celor 6 luni nu este aplicabilă .

Alte discuții în legătură

Scurgerea termenului de 6 luni pt.cerere la cedo... vladutza vladutza lamuriti-ma si pe mine exact de cand se scurge acest termen de 6 luni. am gasit aceste explicatii: Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea ... (vezi toată discuția)
Cedo michy michy ca sa trimit un dosar la cedo trebuie redactat tot dosarul in engleza??? (vezi toată discuția)
As vrea sa fac o cerere la cedo si nu stiu cum. va rog sa ma indrumati vlaika ionela florina vlaika ionela florina Buna ziua. As dori sa ma adresez CEDO si nu stiu cum. Pe scurt, reprezint o societate, am avut un proces, plangere la contraventie, cu Garda Financiara (o ... (vezi toată discuția)