elenaerdei a scris:
Eu mi-am sustinut cauza mea,poate veti spune ca imi aduc elogii nemeritate...pentru ca voi ajunge la CEDO.
Nu cred o clipa ca am fost un avocat prost...pentru mine.Eu stiu cat am fost de umilita ca om,si mai stiu ca demnitatea umana nu are pret de vanzare -cumparare.
Am invatat intr-un an mai mult decat in cei 4 ani de facultate:am invatat ca procesualul este diferit in practica,ca procedural este permis orice impotriva adevarului...asta m-au invatat ei.
Se vorbeste despre "umanismul" legiuitorului,eu sunt o favorizata a soartei,de vreme ce umanismul celor care aplica legea mi-a fost evidentiat...am pierdut de doua ori la prima instanta si nu mi-au cazut in sarcina cheltuielile de judecata-cerute expres de partea adversa.
Domnule avocat,stiti ca va respect,cred ca nu v-am inteles...
In ce ma priveste,facand o parafraza: bani sa fie,si razboiul e mare!
Eu sper sa ajung la CEDO,de castigat...daca nu...la cealalta Instanta,sigur!
Cu privire la cei 4 ani de drept care credeti ca nu folosesc la nimic am o cu totul alta parere.
Tare ma tem ca avocatii care sunt luati cam tare de instante au crezut la fel ( cu referire la Peraspera).
Pregatirea teoretica pune baza teoriei practice.
E adevarat ca eu am mers la doua capete analizand atat practica cat si teoria inca din facultate ceea ce poate ca ma face sa apreciez gresit.
Problema banilor este un rau necesar.Am facut lucruri in justitie care par SF in privinta solutilor favorabile a instantelor.De aceea nu am ajuns la CEDO.
Sunt procese care merg lin fara probleme si procese in care exista extraordinar de multe probleme.Adica un proces poate sa faca cat 30 de procese in privinta efortului din toate punctele de vedere.
Sa intri intr-un proces care face cat 30 de procese si sa t-i se spuna ca e doar un proces e adevarat, dar complexitatea lui este cat 30.
Daca vi nepregatit la un asemenea proces nu treci de primul termen de judecata.Se respinge cererea rapid.
Prin urmare, pot fi procese in care se ridica intrebarea daca treci de primul termen de judecata si ca sa faci asta trebuie sa stii si sa pregatesti ceea ce urmeaza sa faca judecatorul. Nu este ceva simplu.Trebuie sa gandesti mult si sa studiezi.
Eu vizam acele situatii in care cauza este complexa, nu cauze simple in care nu exista probleme.
Daca cauza este simpla nu ai cu cine sa te razboiesti.Si nici rost nu are.Atunci nici banii nu pot fi multi intrucat nu se justifica.
Problema este ca in Romania justitiabili nu mai platesc gandirea avocatului, stiinta si arta acestuia de a ,,intoarce" rezultatul in favoarea sa.
In Romania totul merge altfel decat in alte state dezvoltate din UE sau din SUA.
Totul merge dupa cum fac piata justitiabilii.Pentru ca nu avocatii fac piata avocaturii, ci clientii.
In cazul meu piata nu ma intereseaza intrucat nu consider avocatura o afacere, dar imi reverv un drept de a fi platit in functie de efortul facut.Aceasta deoarece nu ma feresc sa fac efort din toate punctele de vedere.
Pt Peraspera.
In general avocatii pregatiti isi permit sa intoarca instanta pe toate fetele.
Avocatii pot sa faca in asa fel incat instanta sa isi tina parerea despre respectivul in secret.Sau sa o faca sa nu vorbeasca decat dupa ce gandeste de doua ori inainte de a spune ceva.
Problema este ca intr-o societate puternica si avocatii sunt puternici.
Avocatii trebuie sa reprezinte o tagma de care sa se teama toata lumea.Dar in Romania...
avocat Claudiu Lascoschi