avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea hotararii judecatoresti referitoare la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea hotararii judecatoresti referitoare la custodie copil

La multi ani! In urma divortului de acum doi ani am primit custodia copilului, iar tatalui i s-a dat dreptul de a lua copilul in primul si al treilea weekend din luna, o saptamana in vacanta de vara si o saptamana in vacanta de iarna. Eu am respectat de fiecare data hotararea judecatoreasca. Acum i-am dat copilul in vacanta de iarna pe data de 26.12.2012 si trebuia sa mi-l aduca pe data de 1-2.01.20013. Tatal copilului nu m-i l-a adus inca si nici la telefoane nu raspunde. Cum se procedeaza in acest caz? Cat trebuie sa astept? La cine trebuie sa apelez pentru a-mi lua copilul inapoi ? Mentionez ca de cand am divortat el nu i-a platit nici pensia alimentara (100ron)motivand ca nu are venituri si ca nici nu doreste acest lucru. In aceasta situatie cand el nu respecta programul din hotararea judecatoreasca si nu-i plateste nici pensia alimentara , eu mai sunt obligata sa-i dau in continuare copilul in weekenduri ? Multumesc.
Ba da doamna, putei face! cu conditia sa aveti multa rabdare, un plan si una doua prietene. Da cate ori ia copilului dulciuri, atrageti-i atentia cu martori, dispusi ulterior sa depuna marturie. Nu-l lasati sa vina cand vrea, trimiteti-i scrisori recomandate cu confirmare de primire de fiecare data cand nu vine. Duceti copilul la un psiholog, care sa fie dispus sa va redacteze ulterior un raport. Cereti chitanta cand mergeti la psiholog, cat si la eliberarea raportului, pentru a dovedi ca ati fost consecvent la consiliere si ca nu e ceva inventat. Ia vedeti, medicul de familie v-ar ajuta? Poate face cel mic vreo indigestie, vreo febra, vreo varsatura de fiecare cand se intoarce din minunata vizita. Mergeti cu regularitate la el, la o zi/doua dupa vizitele cu tata si relatii astfel de episoade. Faceti scrisoare tot recomandata cu confirmare de primire in care ii solicitati plata ptr celule stem. Chemati-l apoi peste tot, gradinita/scoala (nu stiu ce varsta are copilul) la vaccinare, la vizita la medic, inscrieti copilul la un sport, puneti-l sa-l duca/aduca, telefonati-i sambata, duminica in concediu etc sa vedeti cum ii trece cheful de custodie comuna cat de iute nici nu ganditi. Custodia comuna le place atata timp cat vin ca musafirii cand vor si daca vor. Dar, cresterea unui copil, doar in mintea judecatorilor, consta intr-un ansamblu de drepturi absolute, neconditionate de nimic. Cand afla iubitorii tatici, ca in afara de deranjarea si sicanarea mamei, ar mai exista sute de activitati, constante, care cer rabdare, multe dificile sau neplacute, in idila custodiei comune, se fac dragii de ei nevazuti! Pentru 175 ron nu cred ca merita ! Caci in afara acestor mizere pensii alimentare oricum nu fac nimic altceva pentru copii. Asa ca mai usor cu plimbarile si mai mult cu munca si obligatiile si daca nu-i place..........pe aici ti-e drumul........si vai ce pierdere!
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
proastasatului, utilizator
asa este...santem multe mame in aceasta situatie...oare judecatorii nostrii cand au implementat noul cod civil nu s au gandit si la noi?in mod normal nu respecta programul nu plateste pensia ar trebui sa si piarda dreptul de vizita ...dar se pare ca nu...oare putem face ceva in acest sens?
Mie chiar imi pare rau ca transformati totul intr-un camp de batalie, din pacate, neproductiv. Constat cu stupoare ca, atat in privinta pensiei alimentare, cat si a programului de vizita, va impartiti in doua tabere: unele care primiti pensia alimentara, dar sunteti nemultumite de faptul ca nu mai primiti si altceva pe langa, altele care nu primiti pensia alimentara si nu faceti nimic pentru a o recupera. Pe de alta parte, daca vine/ia copilul in vizita , nu e bine ca la intoarcere acesta e agitat si morocanos, daca nu vine, iar nu-i bine ca nu respecta programul, dar toate deopotriva doriti decaderea din drepturile parintesti. Mai sunteti dispuse sa investiti bani in recomandate peste recomandate, consultatii pe la psihologi, medici, etc, si asta pentru a va demonstra consecventa in aceasta razbunare inutila.
In loc sa investiti acei bani in copil, sa invatati sa gasiti o cale de compromis si sa fiti fericite, va pierdeti timpul cu o razbunare fara rost si fara sorti de izbanda. Pacat.
tinatinatina a scris:
asa este...santem multe mame in aceasta situatie...oare judecatorii nostrii cand au implementat noul cod civil nu s au gandit si la noi?in mod normal nu respecta programul nu plateste pensia ar trebui sa si piarda dreptul de vizita ...dar se pare ca nu...oare putem face ceva in acest sens?


Nu, nu s0-a gandit nimeni si nici nu trebuia sa se gandeasca,. Este o gandire distructiva si egoista identica cu a tatilor pe care ii blamati. Si ghiciti ce? Nici la ei nu s-a gandit nimeni.
Legea se gandeste la copil, la copil...
E greu sa stai sa-l astepti pe tata, e greu sa stai la rand la medic sau sa nu mai stii unde sa-l duci pentru o a treia parere medicala... e greu sa citesti prospecte de medicamente si sa hotarasti pe care i-l dai sau recenzii de gradinite... e greu sa il iei mereu de la cursul de franceza, din partea cealalta a lumii, departe de casa si serviciu, la ore imposibile... PENTRU CA E GREU SA CRESTI UN PUI DE OM!

Proastasatului da sfaturi distructive pentru copii, o sa-i chinuiti si saracii or sa creasca fara incredere in ei, intr-o lupta intre doi oameni imaturi care s-au gandit numai la sentimentele lor ranite, la razbunare si pe el l-au pierdut pe drum!!

Pentru drepturi trebuie sa lupti, pentru copii te zbati zi de zi... fie ca stai sa astepti medicul sau tatal sa-l viziteze. Pentru pesie mergi sa-l executi, altfel e lipsa de interes... si vad ca ii cereti tatalui sa faca efortul sa-i plateasca, dar voi nu faceti efortul sa-i cereti... E aceeasi situatie privita in oglinda.

Treziti-va, mergeti la psihologii aia sa va ajute sa va adaptati separarii si nu sa va evalueze stari de rau imaginare ale copiilor... auzi, ce sfaturi, sa-i creezi copilului stari de rau ca sa te razbuni pe tata!!!
dnei sau dlui m_ella2005...intrebare?poate sugerati dvs o cale de compromis in cazul unui tata care apare la vizita odata la cateva luni..nu a dat niciun leu din pensia aia mizera data de instanta dar are pretentii cand apare eu ca mama sa stau drepti si sa i dau copilul doar fiindca instanta a luat aceasta decizie ..cam ce compromis ar trebui sa fac?sa inghit in sec,sa mi cresc copilul fara niciun drept si sa fiu atat eu cat si copilul la dispozitia unui tata "iubitor"...despre ce razbunare vorbiti?

Alte discuții în legătură

Se poate modifica custodia comuna in custodia exclusiva ContSters470101 ContSters470101 Ce dovezi trebuie sa aduc in fata instantei pt.a putea modifica custodia comuna in cea exclusiva? In 2011 am obtinut custodie comuna, minorul sta la ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? tatal copilului ar vrea custodie comuna si program de vizita maripirvu maripirvu Buna ziua! Am inceput divortul inainte de intrarea in vigoare a NCC, iar sentinta a fost data dupa aceea. Am primit custodie unica, domiciliul copilului de 3 ... (vezi toată discuția)