avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept locativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept locativ

Ne-am cunoscut, am cumparat apartament prin Prima Casa si apoi ne-am casatorit. Am divortat pe cale notariala, ea a ramas sa locuiasca acolo, eu m-am mutat la parinti. Apartamentul este inca in proprietate comuna pe cote-parti si rata la banca o platim pe din doua, chiar daca eu nu mai stau acolo. Fosta sotie face meditatii, la greu. Are voie un coproprietar sa introduca in imobilul comun persoane straine fara acordul celuilalt coproprietar ? Ii pot pune aceasta problema ? Multumesc.
Nu cred ca inteleg intrebarea.. dansa sa dea meditatii , iar banii sa-i impartiti, in ce temei ? Ca foloseste si partea dvs de casa sau cum judecati ?

Art. 340. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
h) Veniturile din muncă și cele asimilate acestora
O vreme dinsa punea acesti bani din meditatii la comun. Dupa un timp, a spus ca nu-i mai pune , ci face un depozit comun. N-a mai spus nimic, nici eu n-am mai intrebat ca sa nu par ca ma intereseaza exclusiv banii. Dar acum, pe final, nu se poate aduce nimic in discutie ? A zis totusi ca e vorba de un depozit comun.
Pai i-a pus la comun ca erati casatoriti.
Daca puteti dovedi ca exista , ca a existat un depozit comun, ati putea pretinde parte din acei bani, ca n-o sa poata sa zica ca banii erau proprii din meditatii.
Iertati-ma ca va intreb, dar era obligata sa-i puna la comun ? Eu asta intrebam anterior cand vorbeam despre veniturile reprezentate de aceste meditatii. Ea spunea ca e munca ei si dadea impresia ca face o favoare daca ii pune. De aceea a si incetat sa o faca la un moment dat, pretextand cu acest asa-zis depozit comun. Trebuia neaparat sa ii puna alaturi de ceilalti bani ? Cand am adus o data in discutie problema banilor din meditatii, a spus ca " De banii de meditații nu ar fi trebuit să te intereseze niciodată. I-ai muncit tu? "
I-ai muncit tu?

Si ce i-ati raspuns ?

Nu , nu avea aceasta obligatie nu-i puteti pretinde in niciun fel , dar daca relatiile erau bune, ar fi fost oarecum firesc s-o faca.
Art. 308. - Sotii hotărăsc de comun acord în tot ceea ce priveste căsătoria.

Art. 309. -
(1) So?ii î?i datorează reciproc respect, fidelitate ?i sprijin moral


Art. 325. -
(1) Sotii sunt obligati să îsi acorde sprijin material reciproc
(2) Ei sunt obligati să contribuie, în raport cu mijloacele fiecăruia, la cheltuielile căsătoriei,
Art. 327. - Fiecare sot este liber să exercite o profesie si să dispună, în conditiile legii, de veniturile încasate, cu respectarea obligatiilor ce îi revin privind cheltuielile căsătoriei

Avea obligatia sa participe la cheltuielile casei, sotii isi datoreaza unul altuia intretinere.. toate astea cred ca le-a indeplinit si nu e obligata sa contribuie cu sume net superioare contributiei dvs..


Oricum, nu mai conteaza ce era obligata legal/ moral sa faca casatorita fiind, ati divortat deja.
Daca i-ar fi pus intr-un cont, depozitul ar fi fost comun, dansei i-ar fi revenit sarcina sa dovedeasca ca reprezinta un bun propriu si poate n-ar fi putut dovedi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj divort palada.elena palada.elena Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri: 1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, ... (vezi toată discuția)
Un partaj cu probleme gyana37 gyana37 bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune k27lau k27lau In anul 2007, eram casatorit si am achizitionat impreuna cu fosta sotie un apartament prin credit ipotecat. In anul 2011, am divortat, de comun acord, nu am ... (vezi toată discuția)