avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu are bani guvernul !
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu are bani guvernul !

Buna ziua,
In afara marilor afaceri,guvernul ar trebui sa dezvolte si micile afaceri,cele cu doi sau tri angajati .
Aceste mici afaceri nu se pot infiinta si am sa va spun din ce motiv(sau ce putin aceasta este parerea mea)
Exista un cerc vicios (referitor la intrebarea "de ce nu are guvernul bani")
1.Nu are bani pentru ca nu exista multe afaceri mici cu doi sau trei angajati
2.O afacere are nevoie de capital
3.Capitalul il iei de la banci.
4.Bancile nu crediteaza firme nou infiintate(ce s-o astepta pentru a se rezolva aceasta problema?) pentru ca guvernul se imprumuta de la ele pentru pensii si salarii(deci bancile au unde sa-si plaseze banii)
5.Neinfiintandu-se aceste mici firme,nu sunt colectate taxe si impozite(colectarea o alta discutie)
6. Deci guvernul nu are bani
7.Pentru ca nu exista multe firme mici cu............
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:01, 22 Ianuarie 2013
Ca să supravieţuieşti în sistemul fiscal din România ai o singură şansă: Să faci evaziune fiscală.

guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

aici a nimerit-o... (multi cred ca el este "premieru'" din umbra de 22 de ani)...

da' de dobanzile pe care le reglementeaza el (da' mai bine nu le reglementeaza deloc, cere fiecare cat vrea, cat are nevoie, cat se poate...) nu zice nimic...
Nu zice nimic din cauza fricii de retragere a capitalului bancilor de pe piata interna.
face el (se preface) pe fricosu'... si ce daca s-ar retrage...

Mugur Isărescu ţine exclusiv cu băncile, nu şi cu clienţii, ca entitate globală. El nu este interesat decât de ce vor băncile, nu şi de ce vrea populaţia...
... ne cămătăresc pe toţi cu miliarde. Practică marje de dobânzi imense. Diferenţa între dobânzile percepute la credite şi dobânzile cu care onorează depunerile sunt de 6-9%, justificate prin acel risc de ţară în proporţie de jumătate. Adică, ele se pretind bănci româneşti, pentru că sunt înscrise la noi.
Dacă tu vii în România şi îmi percepi dobândă de risc, păi du-te-n…. Du-te la tine în ţară, nu trebuie să vii la mine acasă. Băncile practică comisioane înspăimântătoare. ªi sunt nişte invenţii: pe fumărit, pe analiză...
- Ilie Serbanescu



Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
lee_vu a scris:
Dacă tu vii în România şi îmi percepi dobândă de risc, păi du-te-n…. Du-te la tine în ţară, nu trebuie să vii la mine acasă. Băncile practică comisioane înspăimântătoare. ªi sunt nişte invenţii: pe fumărit, pe analiză... - Ilie Serbanescu

Alt taietor de frunze la caini, acest analist. De mult timp apare pe ecrane si este nemultumit de orice si de oricine. Era foarte vehement inainte de a fi uns minstru si unii au crezut ca daca va ajunge in functie o sa faca ceva de folos. Dar, amintiti-va ca nu s-a intamplat asa. Poetul avea mare dreptate cand spunea ca "e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune".

mi-e teama ca, cel putin despre economie, analistul le cam spune...

iar despre isarescu si camatari mai zic si altii... si mi-e ca zic bine (conform realitatii)...

Cum este posibil ca ditamai guvernatorul sa faca pe niznaiul cand vine vorba de directorii bancilor din Romania si creditele pe care acestia le dau numai pe spaga si comisioane? Oricine poate confirma ca NIMENI nu mai ia in Romania un credit “pe bune” daca nu da spaga intre 10 si 30%, inainte de aprobare, ca la curve.

Chiar nu va e rusine, domnule Guvernator, sa tineti parte acestor camatari cu acte si sa ne considerati pe toti fraieri?

Stiti bine ca din cauza aberantelor “norme interne ale BNR”, pe care le-ati croit dupa chipul si asemanarea bancherilor romani si straini, ati blocat orice finantare in tara noastra si intretineti voit asa-zisa criza.

Firmele romanesti care doresc sa isi extinda o mica afacere nu primesc niciun leu fara sa le solicitati garantii aberante, nemaintalnite in nici o tara UE, nemaivorbind ca analizarea dosarului dureaza peste 6-8 luni, incat omul renunta din scarba si lehamite la orice sprijin financiar din partea unei banci.


Isărescu își apără cămătarii!
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Banca stat in stat Costica33 Costica33 Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text \"Banca lu' peste prajit\". Cit de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)