O soferita a lovit un pieton ce se afla pe trecerea de pietoni.Acesta a suferit mai multe traumatisme (capul spart,nasul spart,umarul dislocat,picior rupt,mana fracturata),fiind luat cu salvarea la urgente. A fost bagat in gips 50% din corp.
Au fost si politisti la fata locului,au facut masuratori.Probabil,au intocmit si un proces verbal de constatare.
Cum pot obtine o copie,sau un exemplar duplicat al respectivului proces verbal ?
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie,pt.tragerea la raspundere a soferitei ?
Cum se poate obliga soferita sa plateasca spitalizarea (medicamente,diverse produse medicale-seringi,branule,pansamente,etc.)avand in vedere ca aceste produse au fost cumparate de familia accidentatului,cu toate ca accidentatul este un pensionar cu toate taxele CAS la zi ?
Cum se pot solicita despagubiri,in vederea asigurarii supravegherii accidentatului de catre o persoana,avand in vedere ca accidentatul,a devenit o leguma si trebuie ajutat pt.orice miscare ?
Va multumesc.
Azi am dus victima la IML.A fost examinat in masina,nefiind posibil sa-l duc in cabinetul medicului legist. Certificatul medico-legal,se elibereaza numai miercurea viitoare.
Fara acest certificat,pot inainta plangerea penala catre parchet ? Sau sa astept sa iau certificatul miercuri si apoi sa depun plangerea penala,inclusiv atasat certificatul ?
(totusi,mi se pare ciudat ca politia nu a audiat victima si nici martorul ocular pana in prezent, chiar daca au trecut peste doua saptamani de la accident.)
Va multumesc.
Buna seara,
Am fost azi la parchet si am depus plangerea penala.Am mentionat ca voi depune ulterior certificatul medico-legal.
Exista posibilitatea de a fi reprezentantul legal al tatalui meu (victima),in procesul penal ? Pot sa-l reprezint in fata instantei de judecata,avand in vedere ca este imobilizat la pat si nu prea sunt sanse sa-si revina ?
Cum trebuie sa procedez,sa devin reprezentantul legal al tatalui meu in procesul penal ? Exista o astfel de procura,valabila in procesul penal ?
Va multumesc.
Nr de zile de ingrijiri medicale probabil va fi de 90, se ia dupa barem cea mai grava dintre leziuni (fractura scapulo humerala) dar trebuie de vazut daca se consemneaza si o stare de invaliditate permanenta daca nu, se va adresa victima catre procuror pt a solicita o expertiza medico legala ceea ce este diferit de certificatul medico legal. Pastrati toate bonurile si chitantele de la ceea ce ati cumparat (medicamente, seringi, pampersi etc deplasari cu taxiul, bonuri de benzina), puteti angaja o persoana care sa se ocupe de menaj, o persoana care sa se ocupe de tratamente, o persoana care sa se ocupe de ingrijirea corporala (baie, tuns, manichiura etc), in plangerea penala care o veti adresa procurorului va trebui sa specificati faptul ca victima se constituie parte civila cu o suma ce o veti preciza ulterior in care veti aduna cheltuieli materiale (cele evidentiate prin bonuri, chitante si daune morale.
Constituirea dosarului dureaza intre 6 luni- 1 an , pana se da solutia de catre procuror mai dureaza cca. 1 an si pana se da solutia la judecatorie mai poate dura inca un an. Banii veti putea sa-i recuperati de la sociatatea de asigurari la care soferita avea RCA.