O soferita a lovit un pieton ce se afla pe trecerea de pietoni.Acesta a suferit mai multe traumatisme (capul spart,nasul spart,umarul dislocat,picior rupt,mana fracturata),fiind luat cu salvarea la urgente. A fost bagat in gips 50% din corp.
Au fost si politisti la fata locului,au facut masuratori.Probabil,au intocmit si un proces verbal de constatare.
Cum pot obtine o copie,sau un exemplar duplicat al respectivului proces verbal ?
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie,pt.tragerea la raspundere a soferitei ?
Cum se poate obliga soferita sa plateasca spitalizarea (medicamente,diverse produse medicale-seringi,branule,pansamente,etc.)avand in vedere ca aceste produse au fost cumparate de familia accidentatului,cu toate ca accidentatul este un pensionar cu toate taxele CAS la zi ?
Cum se pot solicita despagubiri,in vederea asigurarii supravegherii accidentatului de catre o persoana,avand in vedere ca accidentatul,a devenit o leguma si trebuie ajutat pt.orice miscare ?
Va multumesc.
Daca va fi gasit vinovat si condamnat, in urma hotararii definitive permisul i se va anula, apoi in functie de condamnare va putea sustine un nou examen conf. Art. 116 OUG 195/2002.
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
..................................
Este posibil ca pedeapsa sa fie suspendata sub supraveghere si sa-i fie impusa de instanta prin hotarare obligatia de a nu conduce pe perioada termenului de incercare.
Am obtinut certificatul medico-legal.Sunt stabilite 120-130 zile de ingrijiri medicale,daca nu mai apar complicatii. In acest caz,ce ar trebui facut ? Azi este chemat martorul ocular la politie,pt.audiere.Tot azi,se va deplasa politistul la domiciliul victimei,pt.audiere.
Cum ar trebui procedat acum,la aceste zile?
Cum pot sa-mi fac o procura,sa-l pot reprezenta pe tata in fata autoritatilor ? Ieri,am fost la parchet sa depun certificatul medico-legal si procurorul de serviciu nu era de acord sa-l primeasca,intrucat nu aveam procura. Unde pot face aceasta procura si in ce conditii se face,avand in vedere ca este caz penal ?
Va multumesc.
Crde ca daca vine politistul la domiciliul tatalui dvs pt audiere, tatal dvs poate sa-i inmaneze cert medico-legal.
Chemati un notar acasa la tatal dvs si notarul vine cu procura si tatal dvs o semneaza in fatza lui.