O soferita a lovit un pieton ce se afla pe trecerea de pietoni.Acesta a suferit mai multe traumatisme (capul spart,nasul spart,umarul dislocat,picior rupt,mana fracturata),fiind luat cu salvarea la urgente. A fost bagat in gips 50% din corp.
Au fost si politisti la fata locului,au facut masuratori.Probabil,au intocmit si un proces verbal de constatare.
Cum pot obtine o copie,sau un exemplar duplicat al respectivului proces verbal ?
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie,pt.tragerea la raspundere a soferitei ?
Cum se poate obliga soferita sa plateasca spitalizarea (medicamente,diverse produse medicale-seringi,branule,pansamente,etc.)avand in vedere ca aceste produse au fost cumparate de familia accidentatului,cu toate ca accidentatul este un pensionar cu toate taxele CAS la zi ?
Cum se pot solicita despagubiri,in vederea asigurarii supravegherii accidentatului de catre o persoana,avand in vedere ca accidentatul,a devenit o leguma si trebuie ajutat pt.orice miscare ?
Va multumesc.
Va multumesc.
Dar,daca pun oameni care sa aiba grija de tatal meu,cat timp se afla imobilizat la pat,eu ii platesc. Cum dovedesc eu in instanta ca am cheltuit acesti bani,pt.serviciile oamenilor ce au grija de tatal meu imobilizat ?
Nu este nevoie de o dovada propriu zisa, este suficienta o declaratie in care spuneti ca ati platit o persoana pt ingrijirea bolnavului cu o suma rezonabila de ex 800 ron pt 40 de ore pe saptamana, 200 la 2 sapt o persoana pentru curatenie si 500 ron pe luna pt o persoana care sa faca mancare odata la 2-3 zile. Asta pt o situatie in care bolnavul se poate deplasa singur la WC, se poate deplasa de la pat la bucatarie etc. In cazul in care este nevoie de supraveghere permanenta e alta problema costurile cresc, 4 infirmiere pe 3 ture, administrari de injectabile , perfuzii asta inseamna un serviciu specializat si trebuie sa apelati la o firma care furnizeaza astfel de servicii.
Dupa externare,a fost imobilizat la pat,fara a se putea deplasa deloc.Am pus 2 oameni sa aiba grija de el,unul de zi altul de noapte.Am convenit sa dau 600 lei/luna celui de zi si 800 lei/luna celui de noapte.Acesti bani,cum ii pot dovedi eu in instanta,ca doar nu am facut vreun act de angajare cu cei 2.Practic,totul a fost stabilit verbal.Dar,cei 2 au grija de tata.
Am cumparat medicamente pt.durerile ce le avea si tot ce a mai fost nevoie,pana la pampersi. Am bonuri fiscale pt acestea si mai am un inscris de la farmacie cu suma totala la o anumita data.Acest inscris il actualizez periodic.
Ieri,l-am dus la control.Am platit 150 lei masina cu care l-am transportat si ali 200 lei pansamente,leucoplast,brancardieri,etc.bani ce nu sunt dati cu chitanta.Cum ii pot eu justifica in instanta ?
In urma controlului de ieri,tot imobilizat a ramas,pentru cel putin inca 2 saptamani,cand il voi duce iar la control.
Soferul a facut accidentul,l-a facut praf pe tata,iar eu suport toate cheltuielile. Asta e legea... Dar,daca l-as face si eu praf si l-as face identic cu tata ??? Si nu mai am pretentii la nimic...
Buna seara,
Revin la acest topic,intrucat au aparut noutati.
Azi,am fost contactat telefonic de catre un comisar de politie,din cadrul Politiei Rutiere Judetene,care m-a intrebat de starea tatalui meu.Totodata,mi-a spus ca trebuie audiat.
Tatal meu,dupa scoaterea gipsului,a ramas cu sechele vizibile,fizice,respectiv nu mai poate sa indrepte mana,nu mai poate pasi cu piciorul drept,se unfla glezna cand incearca sa mearga,etc.Se pare ca va ramane asa pentru tot restul vietii.
Am stabilit sa-l duc eu pe tata la sediul Politiei,sa fie audiat si poate sa dea o declaratie (nu poate sa mai scrie,insa e posibil sa o scriu eu,dupa dictarea lui ?).
Totodata,mi-a sugerat sa ne impacam cu soferul,chiar daca tata are deja 130 zile de ingrijiri medicale. Eu,stiam ca se poate sa ne impacam daca sunt mai putin de 60 zile de ingrijiri medicale (si sa se retraga plangerea,nemaiurmand procesul penal),insa acest comisar mi-a spus ca s-a modificat legislatia in domeniu in 2010 si acum se poate sa se opreasca procesul penal chiar daca sunt mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale. Oare,asa este ? Care ar fi legislatia aceasta ?
De asemenea,mi-a comunicat ca putem solicita o examinare medico-legala noua,in cursul cercetarii penale,dar totodata mi-a sugerat ca este deja cam complicat,ca trebuie sa-l duc iar pe tata la medicina legala,ca il pun iar pe drumuri,etc. Practic,mi-ar sugera sa nu mai solicitam o noua examinare...
Totusi,eu cred ca se impune o noua examinare la medicina legala,intrucat ar trebui stabilit oficial sechelele ramase dupa accident,eventual sa se mai dea ceva zile de ingrijiri medicale. Astfel,as dori sa stiu daca este nevoie de vreo trimitere de la medicul de familie pt. medicina legala,ori o sa-mi dea acest comisar (care face cercetarea penala) o trimitere catre medicina legala ?
As vrea ceva informatii de la profesionisti,in aceasta situatie.
Ce ar trebui facut acum ?
Va multumesc.