avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil dupa divort

Ma numesc Maria si sunt mama unei fetite de 3 ani pe care am crescut-o mereu singura. In prezent
sunt divortata de 1 an,deoarece sotul meu a fost acela care a avut un copil cu alta femeie in timp
ce era cu mine si cu care in prezent convetuieste.Dupa divort fetita a ramas in grija mea dar tribunalul
doreste exercitarea drepturilor parintesti de ambii parinti. Deoarece el a fost acela care a parasit domiciliul
legea mi a dat dreptul sa locuiesc cu fetita in casa in care am construit o impreuna pentru ea.
Atat de mult a inteles el prin exercitarea drepturilor parintesti incat dupa divort ma dat de 4 ori
afara cu tot cu fetita. De fiecare data am adus politia.Nu am dat pentru partaj deoarece casa este
terminata dar nu este intabulata si nu am banii necesari.In prezent locuiesc la parintii mei si tot
ei au grija de fetita cat sunt eu la serviciu.Am fost amenintata cu moartea de fostul sot si am
depus dosar la politie cu martori dar nu sa luat nici o masura,si ulterior am aflat ca are pile la
politie si de aceea nu mi se face dreptate.Mi-a si spus ca aici el face legea.Acum tot din razbunare
vrea sa-mi ia si fetita ,dupa ce a scos-o in strada,sa o tina 6 zile pe luna si vacanta. DAR LEGEA
I-L DA PENTRU CA TATAL ARE DREPTUL ASUPRA COPILULUI.TATA CARE A PARASIT-O CARE A SCOS-O PE DRUMURI,
TATA CARE IA LUAT DREPTUL DE A AVEA O FAMILIE FERICITA .TATAL CARE IA LUAT TOATE DREPTURILE ARE
DREPTUL ASUPRA EI.NU STIU CUI SA MA ADRESEZ PENTRU A-L OPRI SA NU NE MAI FACA RAU.MI-E FRICA SA MAI
VORBESC CU CINEVA DEOARECE SUNT AMENINTATA SI URMARITA MEREU.VA ROG SA-MI DATI UN SFAT SAU O
ADRESA UNDE POT CERE AJUTORUL. VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
Cel mai recent răspuns: maria78na , utilizator 11:44, 15 Februarie 2013
Am incercat sa ajung cu el la intelegere sa vindem casa dar el nu este deacord si mi a spus chiar ca no sa o vinda niciodata si no sa vad nici bani de la el.Exista vreo lege care sa l faca sa vindem casa? sa pot si eu sa mi iau partea mea? casa am facuto impreuna de la iarba verde cum se spune.Pamintul este intabulat pe amindoi.La 2 ani dupa ce am terminat casa ,el a inceput sa duca viata dubla .el a parasit domiciliul,el are copil cu alta femeie ,si tot el imi face viata calvar mie si fetitei,
da copilul trebuie sa aiba ambii parinti dar el se ocupa cu afaceri dubioase care ii pun in primejdie viata fetitei,Da am fost in audienta la comandant de mai multe ori si mia spus sa am rabdare ,dar cind am vazut ca lipsesc plingerile am inceput sa am indoieli ,si incea ce priveste politia,De aceea sint disperata,mi e frica sa mai vorbesc cu cineva.





l
Exista partajul, la care nu se poate opune. dar costa multi bani.
Ar trebui sa va indrume un avocat bun.
S-ar putea face iesirea din indiviziune, daca constructia casei permite impartirea in 2 locuinte de sinestatatoare, asa ati avea cate un apartament fiecare si nu ar trebui vandut in conditiile actuale ale pietei imobiliare.
Nu insistati la vizita la domiciliul dvs. sau a parintilor dvs., este o sursa de noi necazuri, jigniri, hartuiri si agresiuni.
Incercati propunerea ca vizitele sa fie in spatii publice, in prezenta dvs.
Daca instanta stabileste sa ia fetita la domiciliul sau, nu aveti ce face, respectati hotararea, dar in clipa in care nu o aduce la timp, sesizati din nou 112. Aceste sesizari sunt inregistrate, nu pot sa dispara. Dupa sesizari repetate, in timp, aveti tot dreptul de a cere schimbarea programului de vizita.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
in primul rind va multumesc din suflet pt sfaturi,.Casa are urmatoarele = jos..un hol , o baie ,un living, un dormitor si o bucatarie . iar sus un hol si 2 dormitoare, dar este intrare comuna ,si nu as putea niciodata sa mai locuiesc cu el sub acelasi acoperis. Iiar in legatura cu fetita. sufera de tulburari emotionalesi un defect septal inter atrial tip astium secundar, si necesita confort emotional si supraveghere de mine.Daca cistiga fetita ,nu se gindeste ca sufera si plinge dupa mine ,el o ia pt ca nui pasa de fetita.asa cum nu ia pasat cind a tinuto si a plins jumatate de zi si a aduso la ora 22.asa e sistemul judeca dupa legi dar la legea sufletului unui copil nu se gindeste
exista vreo lege care ,dupa divort mama si copilul isi pot primi partea din casa in bani? in cazul in care dupa divort copilul a ramas la mine,iar fostul sot nu vrea sa vinda locuinta de comun acord .el nu vrea sa vinda locuinta pt a ma despagubi. daca nu vrea sa vindem locuinta pt a o imparti voi ramine fara nimic asa cum spune el?
Numai daca cereti in instanta partajul. Cereti ca imobilul sa-i fie atribuit si sa va plateasca sulta, cereti o suma care sa reprezinte c/val cotei dvs.
Cererea se timbreaza cu 3 % din valoarea bunului. Puteti depune si o cerere prin care sa solicitati ajutor public judiciar daca nu va permiteti costurile, functie de venituri dvs pe cap de membru de familie, puteti cere scutire, reducerea sau reesalonarea taxei.

[ link extern ]

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Acte necesare partaj dj_ane2001 dj_ane2001 Buna dimineata!astazi as dori sa plec impreuna cu fetita de acasa definitiv si as dori sa-mi spuneti ce acte trebuie sa iau din casa in vederea partajului ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)