avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil dupa divort

Ma numesc Maria si sunt mama unei fetite de 3 ani pe care am crescut-o mereu singura. In prezent
sunt divortata de 1 an,deoarece sotul meu a fost acela care a avut un copil cu alta femeie in timp
ce era cu mine si cu care in prezent convetuieste.Dupa divort fetita a ramas in grija mea dar tribunalul
doreste exercitarea drepturilor parintesti de ambii parinti. Deoarece el a fost acela care a parasit domiciliul
legea mi a dat dreptul sa locuiesc cu fetita in casa in care am construit o impreuna pentru ea.
Atat de mult a inteles el prin exercitarea drepturilor parintesti incat dupa divort ma dat de 4 ori
afara cu tot cu fetita. De fiecare data am adus politia.Nu am dat pentru partaj deoarece casa este
terminata dar nu este intabulata si nu am banii necesari.In prezent locuiesc la parintii mei si tot
ei au grija de fetita cat sunt eu la serviciu.Am fost amenintata cu moartea de fostul sot si am
depus dosar la politie cu martori dar nu sa luat nici o masura,si ulterior am aflat ca are pile la
politie si de aceea nu mi se face dreptate.Mi-a si spus ca aici el face legea.Acum tot din razbunare
vrea sa-mi ia si fetita ,dupa ce a scos-o in strada,sa o tina 6 zile pe luna si vacanta. DAR LEGEA
I-L DA PENTRU CA TATAL ARE DREPTUL ASUPRA COPILULUI.TATA CARE A PARASIT-O CARE A SCOS-O PE DRUMURI,
TATA CARE IA LUAT DREPTUL DE A AVEA O FAMILIE FERICITA .TATAL CARE IA LUAT TOATE DREPTURILE ARE
DREPTUL ASUPRA EI.NU STIU CUI SA MA ADRESEZ PENTRU A-L OPRI SA NU NE MAI FACA RAU.MI-E FRICA SA MAI
VORBESC CU CINEVA DEOARECE SUNT AMENINTATA SI URMARITA MEREU.VA ROG SA-MI DATI UN SFAT SAU O
ADRESA UNDE POT CERE AJUTORUL. VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
Cel mai recent răspuns: maria78na , utilizator 11:44, 15 Februarie 2013
va multumesc din suflet pt raspunsuri,in acest moment de disperare, sinteti singurul meu sprijin moral, atit pentru mine cit si pentru fetita.Daca dupa partaj nu o sa vrea sa vinda partea lui,eu degeaba o sa vreau sa mi vind partea mea ca oricum nu mi o cumpara nimeni,si el nu o sa vrea sa ma despagubeasca.Exista vreo lege sa l faca sa mi dea bani pt partea mea? si daca da ,in ce masura ma poate despagubi?el o sa spuna ca nu are bani si o sa mi dea cite citiva lei toata viata si no sa ma aleg cu nimic.Nu o sa am niciodata cu ce sa i cumpar fetitei un acoperis deasupra capului.
Doamna scumpa, partajul cere evaluare de catre experti, expertii se platesc, doi evaluatori daca luati fara sa se cunoasca intre ei vor evalua diferit;si in instanta, partajul costa mult.
In situatia dvs., unica solutie este sa faceti partajarea fizica, adica sa impartiti casa astfel incat sa rezulte 2 apartamente sinestatatoare.
Puteti construi o scara exterioara, cu acces direct la etaj, acolo puteti sa va amenajati o chicineta, o baie, sa aveti unde locui cu fetita. sau sa primiti dvs. parterul.
Pana una alta, daca reusiti asta, puteti dvs. vinde locuinta si va puteti muta mai departe de fostul sot.
Exista rezolvari si pentru a va vinde jumatatea dvs., puteti lua exemple nenumarate de la Timisoara.
Dvs cereti in actiunea de partaj ca imobilul sa-i ramana lui si sa va dea o suma de bani sau daca nu vrea imobilul sau nu va poate despagubi, sa se vanda si banii sa se imparta.
Daca instanta va stabili ca fostul trebuie sa va plateasca x lei, dvs nu va rugati de el sa vi-i dea sau sa-i primiti leu cu leu, ci imediat ce hotararea ramane definitiva si irevocabila, o puteti pune in executare, pt asta mergeti la un executor si se poate ajunge la executorul sa-i vanda casa la licitatie pt ca dvs sa va luati banii pe care vi-i datoreaza.

Daca preferati asa si imobilul se poate partaja in natura, puteti cere si astfel in instanta, iar cheltuiala cu modificarile necesare sa se imparta.
Am fost data de 4 ori cu copilul din casa,Ultima data am plecat numai cu hainele de pe noi.atit eu cit si fetita, Am ramas cu fetita iarna in strada la mila parintilor mei,la care stau si in prezent. Dupa divort din aprilie anul trecut nu ia dat fetitei nimic inafara de 170 lei pensie alimentara. El are alt copil impreuna cu concubina cu care a trait si in timp ce era cu mine,deci a trait viata dubla. De Anul nou a venit la fetita si l am primit in casa parintilor mei.Acum ma dat in judecata sa ia copilul 6 zile pe luna si vacantele. Fetita a uitat de el si plinge tare cind il vede. Are 3 nisori,si este bolnava cu inimioara inca de la nastere.Avem recomandare de la medic specialist sa fie ferita de emotii puternice si de stres.Lui nu i pasa de fetita ,o foloseste ca obiect de razbunare.Invatati ma ce sa fac pt ca legea sa nu o dea unui tata care a dat o afara din casa iarna, care nu ia mai dat nimic de la divort , si care stie ca i face rau fetitei luind o de linga mine,Fetita nu doarme fara mine si imi este frica sa nu i puna viata in pericol daca plinge tare. el se bate cu pumnul in piept ca e tatal copilului. dar e tata doar cu numele pt ca nu i pasa deloc de ea.Este cunoscut ca un om violent,m a amenintat si cu moartea ,si pt acest lucru am depus si dosar cu martor la politie,dar nu sa rezolvat nimic deoarece se lauda ca are pile la politie si peste tot.Inclin sa cred acest lucru deoarece au disparut si plingerile mele pe care leam facut cind ma scotea afara.Politia nu se implica cind eram data cu copilul din casa ,dar a venit politia cu el sa i dau actele casei pe care am apucat sa le iau,Deci se vede ca politia tine cu el nu cu copilul.Invatati ma va rog din suflet ce acte pot duce la judecatorie pt a l face sa ma lase in pace sa mi pot creste copilul linistita si fara stres sa putem fi si noi fericite.Va multumesc anticipat
Pacat ca nu ati luat nr de inregistrare la acele plangeri, adica nu aveti dovada depunerii acestor plangeri pt ca ati fi putut merge la parchet sa va plangeti.
Cand va veti judeca pt program de vizita, cereti un program intermediar o perioada de timp in prezenta unui psiholog ( sau orice ar fi ,de la DGASPC , nu de altceva , dar sa nu uite taticul de a a venit si sa va luati la paruiala) pt ca fetita sa se adapteze, sa apuce sa-l cunoasca.
Sunt de parere ca cu cat sunteti mai incrancenata sa nu-i dai dati copilul, cu ata el va insista mai tare sa va arate ca reuseste.

Alte discuții în legătură

Acte necesare partaj dj_ane2001 dj_ane2001 Buna dimineata!astazi as dori sa plec impreuna cu fetita de acasa definitiv si as dori sa-mi spuneti ce acte trebuie sa iau din casa in vederea partajului ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)