avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara decizie de executare silita

banca a platit catre o primarie din contul meu curent in care pusesem bani pentru plata ratei de credit.
Foarte probabil ca a fost o amenda veche, dar nu am fost instintat despre vreo hotarire de executare (nici macar nu stiu daca este vorba despre o amenda). Banca ma trimite sa discut cu primaria, cu toate ca a dispus de banii mei (a platit , nu i-a blocat!). Am apelat la Protectia consumatorilor, dar mi-au cerut un extras de cont si apoi nu am mai primit nimic de la ei.
puteti sa imi dati un sfat?
sa dau mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: FOXXY , utilizator 15:51, 22 Ianuarie 2013
Buna seara. In mod normal, ar fi trebuit sa fiti instiintati de faptul ca s-a instituit poprire asupra contului, termenul de contestatie calculandu-se de la data comunicarii acestei instiintari. Odata cu inaintarea dispozitiei de poprire catre unitatea bancare, se trimite si debitorului instiintarea cu privire la masura luata.
Un caz asemanator mi s-a intamplat mie. Mi-au dispaut toti banii din cont. M-am dus la banca si banca mi-a zis ca e ceva de la Bucuresti si ca ei nu au nimic - eu fiind din Pitesti. Mi-au facut un Print Screen dupa transfer si aia a fost TOT ce mi-au dat. Daca vreau mai mult sa ma duc la sediul din Bucuresti?! E banca cea mai mare si asa se comporta?! Am depus la procuratura reclamatie ca mi-au disparut banii din cont si ca banca nu vrea sa imi spuna de ce. Dupa cam 6 luni la un an am primit instiintarea ca de fapt era o poprire de la finante. E inadmisibil sa ti se ia banii din cont dar sa nu ti se spuna si tie de ce. Putina buna cuviinta din partea bancii sau macar din partea celor de la finante. Sa te anunte: Stimabile tocmai ti-am golit contul pentru ca .... Nu instintare, nu preaviz doar lipsa bani. Si nu am mai avut ce face.
~ Conținut șters la cerere ~
Banca este obligata sa raspunda popririi in maxim 2 zile. Daca sunt bani in cont trebuie virati. Doar daca se aduce sistare a popririi nu se da curs viramentului.
referitor la instiintare, este posibil ca procedura de comunicare a actelor de instiintare, executare etc. sa se fi facut prin publicare pe site-ul finantelor, repsctiv a primariei, sau in alte publicatii cu o lista datornicilor, caz in care procedura de comunicare sa fi fost indeplinita legal. nu stiu sigur acum, ca trebuie cautat prin legislatia fiscala, dar stiu ca am citit mai demult asta undeva.

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)