avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara decizie de executare silita

banca a platit catre o primarie din contul meu curent in care pusesem bani pentru plata ratei de credit.
Foarte probabil ca a fost o amenda veche, dar nu am fost instintat despre vreo hotarire de executare (nici macar nu stiu daca este vorba despre o amenda). Banca ma trimite sa discut cu primaria, cu toate ca a dispus de banii mei (a platit , nu i-a blocat!). Am apelat la Protectia consumatorilor, dar mi-au cerut un extras de cont si apoi nu am mai primit nimic de la ei.
puteti sa imi dati un sfat?
sa dau mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: FOXXY , utilizator 15:51, 22 Ianuarie 2013
Atitudinile generatoare de abuzuri trebuiesc stopate !!! Poate fi normal sa-ti fure banii din cont, da asta e o normalitate NESIMTITA! Nu tot ce-i "normal" e bun...
Da, sa faci o plangere la Protectia Consumatorilor, din prostie, doar pentru ca ti-e lene sa citesti legea, este un abuz. Trebuia sa faca contestatie la executare daca nu a fost instiintat de catre executorul bugetar. Este oricum in termen sa o faca pentru ca termenul curge de la instiintare.

Banca nu are nicio culpa, dimpotriva debitorul, care nu si-a platit amenda contraventionala este in culpa.
In rest, vad ca toata lumea se pricepe la executare silita.
Si faptul ca nu a fost instiintat inainte, nu e abuz...? , sau cei cu functii si relatii au dreptul la o doza mai mare de nesimtire...?
Aveti o fractura logica. Abuzul este al executorului bugetar , nu al bancii. Banca nu are nicio obligatie sa instiinteze debitorul. Plangerea la ANPC a fost facuta doar impotriva bancii. Aici e abuzul debitorului.
Ba da,banca are o vina in sensul in care nu comunica titularului de cont motivul ce a stat la baza debitarii contului.
Sunt sute de cazuri si aici vorbesc de firme carora banca le refuza dreptul de a avea o copie dupa infiintarea popririi.
Stiti cum vine extrasul de cont- suma de x lei oprita pt.titl.exec.nr... Anaf ...nici un detaliu in plus.Ori daca soc.nu stie pt.ce s-au oprit banii,eu cu atat mai mult nu stiu ce reprezinta.Asta inseamna un drum la Anaf sa solicitam copie dupa poprire,cozi si rugaminti sa ni se elibereze sau mai frumos spun inspectorii "se trimit de la Ramnicu Valcea si noi nu stim.La Ramnicu Valcea s-a facut imprimerie si mai nou au capatat puteri de zei si trimit tot ce le trece prin cap firmelor.
Asa ca utilizatorul nostru a pus o intrebare perfect pertinenta.A solicitat bancii o explicatie cu privire la motivul popririi.Ori sa nu imi spuneti mie ca banca nu stie si nu are un document in baza carui debiteaza contul.

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)