avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara decizie de executare silita

banca a platit catre o primarie din contul meu curent in care pusesem bani pentru plata ratei de credit.
Foarte probabil ca a fost o amenda veche, dar nu am fost instintat despre vreo hotarire de executare (nici macar nu stiu daca este vorba despre o amenda). Banca ma trimite sa discut cu primaria, cu toate ca a dispus de banii mei (a platit , nu i-a blocat!). Am apelat la Protectia consumatorilor, dar mi-au cerut un extras de cont si apoi nu am mai primit nimic de la ei.
puteti sa imi dati un sfat?
sa dau mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: FOXXY , utilizator 15:51, 22 Ianuarie 2013
Din experienta mea cu astfel de situatii:
1. Executorul nu trebuie sa stie, trimite pur si simplu adrese de infiintare a popririi la toate bancile iar acolo unde debitorul are cont deschis se infiinteaza poprirea
2. Nu cred ca isi permite un executor sa prezinte acte false, acestea sunt povesti
3. Daca ai o datorie, trebuie sa o achiti, indiferent cine este creditorul. Noi am fost anuntati de catre banca intotdeauna cand am avut poprire pe cont, asa ca am stiut cand ne-au fost luati banii din cont. Sa mai spun ca s-a intamplat ca banca sa puna poprire pe contul meu (care eram creditor), doar pentru ca un functionar nu a stiut sa citeasca adresa de poprire?! SI asta la o banca mare!
4. Un debitor nu are de unde sa stie despre existenta unei datorii, doar daca in acte are o adresa, iar in fapt locuieste la alta adresa, ceea ce inseamna ca nu creditorul este vinovat.
5.In cazul in care debitorul este de buna credinta, atunci poate sa conteste executarea silita
mirceaione a scris:

mai jocandi se pare ca prea ai habar. art.44.1 zice ca contribuabilul trebuie sa primeasca actul de poprire !


Am precizat deja ca executorul este obligat sa instiinteze debitorul, insa asta nu are nicio legatura cu banca. Nu citesti cu atentie, dar iti dai cu parerea, neavizat.

Dna Simona Oprica,
Nu contest ca bancile, mai ales bancile mari, au mari probleme in relatiile cu clientii. Dar nu este cazul sa le gasim o culpa pe care nu o au.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
dar totusi, amul ne spune ca nu aprimit nici un document privind executarea iar cand s-a dus la banca aceasta nu a fost in stare sa dea relatii despre aceasta poprire....domnilor juristi chiar vi-se pare o situatie normala? cred ca ar fi bine sa cititi iar postarea initiatorului acestei discutii si binenteles sa lasati orgoliile si sa nu va faceti de ras breasla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)