avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema inchidere hol de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema inchidere hol de bloc

Am achizitionat cu mult timp in urma un apartament a carui usa de intrare se afla in capatul coridorului (holului) de acces. Propietarul blocului in care se afla apartamentul mi-a dat voie la acel moment sa inchid holul cu 1m mai in fata pana in usile celorlalte doua apartamente de pe coridor insa nu mi-a intabulat si acest spatiu. Insa ca proprietar a imobilului mi-a dat in schimb un act la notar prin care imi dadea in folosinta acest hol de 2mp pe toata durata constructiei. Timpul a trecut si proprietarul a vandut si celelalte apartamente. Acum apare problema ca vecinii s-au "trezit" ca au fost furati de acest spatiu si-mi cer sa demontez usa si sa eliberez holul. Trebuie sa precizez ca acest hol nu ma deserveste decat pe mine fiind calea de acces in propriul apartament si nu incomodeaza cu nimic accesul pe celelalte proprietati. Sunt si eu proprietar pe cota parte din spatiile comune. Imi pot sustine in justitie acest drept? Merita sa intentez o astfel de actiune pentru a-mi pastra spatiul care la un moment dat mi-a fost dat si garantat ca imi va ramane in folosinta pe toata durata constructiei? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
socrates1, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:55, 29 Ianuarie 2013
Va dati seama ca nu intentionez sa "tulbur nici o apa". Incerc doar sa ma informez ca sa stiu cum stau. Acea bucata din hol nu am abuzat de ea pentru ca... ci doar din motivul ca, modificand pozitia usii de intrare mi-am usurat oarecum accesul in apartament. Pe langa asta holul apartamentului fiind foarte mic din constructie, am castigat un loc in care sa-mi pun cuierul :)
Au pierdut unii averi si mosii uriase, dumneavoastra cu un ,,loc de pus cuierul '' nu trebuie sa va faceti sange rau. Dar de ce nu propuneti si altor vecini sa faca si ei la fel daca nu incurca pe nimeni ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor ... Anne Banieli Anne Banieli Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor etaj 1 dintr-o cladire din Piata Unirii,Timisoara. Eu am in coproprietate de 40 % un coridor ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament-mutare usa bujuu bujuu salut cazul meu este urmatorul: Ne-am mutat usa de la intrare cu 2,5 m in afara apartamentului...in sensul ca la fiecare etaj coridorul scarii este foarte ... (vezi toată discuția)
Bloc- usi montate care nu respecta regulamentul isu locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa. La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze \"mai bine\" ... (vezi toată discuția)