Buna dimineata.
Un salariat a castigat in instanta de fond, respectiv a fost anulata decizia de concediere, iar in urma comunicarii hotararii judecatoresti definitive si executorii angajatorul il reintegreaza pe salariat, fara a-i platii drepturile salariale.
Cu toate acestea angajatorul a facut recurs care i-a fost admis, fiind modificata hotararea in sensul ca respinge contestatia salariatului.
De la data reintegrarii pana la pronuntarea recursului salariatul trebuie sa-i restituie angajatorului salariile care nu i se cuveneau si platite in baza contractului legal incetat?
Ok. dar asta nu inseamna ca angajatul trebuie sa-i restituie angajatorului salariile primite pe perioada reintegrarii-definitivarea recursului, deoarece acolo a fost prestata o munca, care trebuie renumerata corespunzator.
iar salariatul nu ar trebui sa accepte semnarea unui astfel de c.i.m. ci sa sesizeze itm-ul cu privire la faptul ca a prestat munca la acel angajator fara incheierea unui c.i.m., mai ales ca acel c.i.m. ar fi pe perioada determinata.
Daca va exista o amenda, asa cum dumneavoastra admiteti, nu cred ca acea amenda va fi nejustificata.
Va putea angajatorul sa dovedeasca existenta unui c.i.m. valabil, activ si care nu a incetat printr-o decizie de concediere legala? Persoana respectiva a prestat munca 'la negru', iar acel contract semnat intre parti ar fi lovit de nulitate.