Buna dimineata.
Un salariat a castigat in instanta de fond, respectiv a fost anulata decizia de concediere, iar in urma comunicarii hotararii judecatoresti definitive si executorii angajatorul il reintegreaza pe salariat, fara a-i platii drepturile salariale.
Cu toate acestea angajatorul a facut recurs care i-a fost admis, fiind modificata hotararea in sensul ca respinge contestatia salariatului.
De la data reintegrarii pana la pronuntarea recursului salariatul trebuie sa-i restituie angajatorului salariile care nu i se cuveneau si platite in baza contractului legal incetat?
Ce treaba are c.i.m. in acest caz? ... el a prestat munca in baza aceluiasi c.i.m., intrucat prima instanta i-a admis cererea de anulare a deciziei de concediere ...
Nu a fost admisa nicio contestatie, ea a fost respinsa, iar acel c.i.m., pentru care a fost deschis acest proces, a incetat la data emiterii deiciei de concediere (sau la data cand a expirat preavizul). prin urmare angajatorul nu poate sustine ca a prestat munca in baza contractului incetat.
Cred ca va contraziceti .. in primul mesaj ati scris :
Un salariat a castigat in instanta de fond, respectiv a fost anulata decizia de concediere, iar in urma comunicarii hotararii judecatoresti definitive si executorii angajatorul il reintegreaza pe salariat, fara a-i platii drepturile salariale. ....
...insa angajatorul face recurs care ii este admis in sensul respingerii contestatiei salariatului.
Din moment ce decizia de incetare a cim este legala, inseamna ca cim a inctat la data expirarii preavizului ci nu la data definitivarii recursului. Iar in perioada recursului, salariatul a muncit fara nici-un contract.
Pana la recurs, decizia de concediere este nelaegala ... asadar, intre data pronuntarii hotararii primei instante si data pronmuntarii recursului , salariatul a muncit legal ...