avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie ingrijire copil

Va rog sa-mi spuneti la ce se aplica procentul de 85% pentru ingrijire copil: la salariul brut sau net?
Si ce retineri voi avea (impozite,taxe)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 14:30, 13 Octombrie 2009
Se aplica persoanelor care sunt deja in plata si solicita recalcularea indemnizatiei in cuantum de 85%.
leuca_luminita a scris:

Se aplica persoanelor care sunt deja in plata si solicita recalcularea indemnizatiei in cuantum de 85%.

In niciun caz acestor persoane, ci persoanelor care pana la data de 31 octombrie 2006, au realizat in sistemul public de pensii perioade de stagiu de cotizare de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Cum se calculeaza indemnizatia de ingrijire copil in cazul unei persoane care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu o vechime de 3 ani si un contract de munca de 4 h/ zi, cu o vechime de 6 luni (la data nasterii copilului). Veniturile se cumuleaza din ambele contracte de munca pentru calcularea celor 85% ?
Da, se cumuleaza.
Daca CIM este pe 2 sau 4 ore, respectiva persoana poate beneficia de indemnizatie?

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil Cristina Popesti Cristina Popesti Buna seara, As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, mentionez ca media aritmetica a ultimelor 12 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)