avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie ingrijire copil

Va rog sa-mi spuneti la ce se aplica procentul de 85% pentru ingrijire copil: la salariul brut sau net?
Si ce retineri voi avea (impozite,taxe)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 14:30, 13 Octombrie 2009
Da, legea nu distinge intre salariatii cu norma intreaga si cei cu norme partiale. Cuantumul indemnizatiei va avea de suferit .
(1) In aplicarea prevederilor art. 302 alin. (2) din Normele metodologice si ale art. 24 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile ulterioare, pentru recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului, in cuantum de 85%, baza de calcul a indemnizatiei se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 10 luni anterioare datei nasterii copilului impartita la 10.


Oricum e vorba de un recalcul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil Cristina Popesti Cristina Popesti Buna seara, As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, mentionez ca media aritmetica a ultimelor 12 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)