avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara, am o problema si sper sa gasesc un raspuns.
In data de 22,01,2013 seful meu a venit la munca si mi-a spus ca vom inceta coaborarea. Din acel moment m-a tratat ca pe un -infractor- , vroia sa semnez tot felul de hartii pt stoc in alb si altele. Nu am semnat nimic .Singurul lucru pe care l-am semnat a fost un proces verbal de predare a masinii pe care o utilizam. Nu am reusit sa ajungem la nici un fel de consens. In final a schimbat yala de la sediul firmei, eu am plecat cu lucrurie personale.
Acestea se intamplau la un punct e lucru din at oras decat cel in care este firma mama. Dupa doua zile trimite, in care nu am avut nici un fel de comunicare, a trimis 3 colegi sa facem un stoc si sa rezolvam problemele. Stocul s-a facut , l-am semnat cu obiectiunile de rigoare. Soldul de casa nu a fost stabilit concret. Nu am predat gestiunea, nu mi s-a dat nici un fel de document oficial, am facut eu copii doar la acel stoc.
Nu stiu care imi este statutul, nu mi s-a dat preaviz, absolut nimic.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in aceasta situatie, intrucat seful meu ameninta ca ma concedia disciplinar, cu toate ca nu am savarsit nici o fapta care mi se poate imputa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 11 Martie 2013
Am un martor , proces verbal de predare a catorva bunuri(masina,mobilier,marfa)
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gritosu, utilizator
Procedura de cercetare prealabila in primul rand prevede Convocarea salariatului pentru cercetarea disciplinara prealabila. Comisia de cercetare disciplinara il va convoca in scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile inainte si va indica cel putin motivul, data, ora si locul intrevederii.
Art. 267. - (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Trebuia sa sesizati ITM-ul, in data ce vi s-a interzis accesul la locul de munca.. In orice caz, chiar daca angajatorul va emite Decizia de incetare DVS o puteti contesta la Trebunal.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
@ gritosu

M-am referit daca se poate proba faptul ca dvs vi s-a interzis accesul la locul de munca ... exista martori , o dispoziție in scris a angajatorului in acest sens etc. ...
Dispozitie nu exista doar procesul verbal de predare a unor bunuri si un martor.Stiti foarte bine cum se proceeaza in ziua de astazi .......Si acum cauta tot felul de motive sa-mi desfaca contractul de munca disciplinar.Ma punea sa semnez o fisa de inventar cu produse lipsa dar care au fost facturate.........mi-a trimis pe cardul meu o suma de bani care ca si motiv de transfer era plata salariu si acum ma scoate dator.....
Eu stiu cum se procedeaza de catre angajatori , insa in fata instantei trebuie dovedit ceea ce se sustine ....

Alte discuții în legătură

Demisie salariat fara preaviz mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata a depus cererea de incetare a activitatii la demisie cu data de 10.04.2015 fara efectuarea preavizului. Conform contractului individual ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz yuky_33 yuky_33 lucrez la un magazin ca lucrator comercial si acum 2 saptamani a venit un nou sef de magazin care a facut inventarul si a constatat ca sunt multe ... (vezi toată discuția)
Concediere, cim cu durata determinata CristinaLutiu CristinaLutiu Buna ziua. S-a facut o angajare cu CIM pe durata determinata din 10.02.2015.Salariatul nu respecta programul de lucru, are un comportament urat si ... (vezi toată discuția)