Buna ziua. Am o intrebare legata de respectarea preavizului in cazul in care am fost concediat. Vreau sa stiu daca exista o posibilitate ca in cazul in care am fost concediat, sa nu mai fiu nevoit sa lucrezi la respectivul loc de unca inca 20 de zile lucratoare.
imi cer scuze ca apelez din nou la voie. as dori sa imi confirmati daca scurtul meu rezumat este corect: pana la urma a fost vorba de o "concediere" care s-a incheiat cu o cererea de-a mea de a plecat si acordul lor ca ma lasa sa plec. tocmai pentru a nu beneficia de somaj sau vreun salariu compensator avand in vedere ca decizia a fost de pe o zi pe alta. practic am fost sunat inainte ca eu sa incep programul de lucru sa ma prezint sa imi semnez demisia.
As vrea sa va intreb si eu ceva legat de preavizul in cazul in care firma este in insolventa. Este obligat angajatorul, daca ma concediaza, sa-mi dea preaviz? De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie, a concedierii la o firma in insolventa, angajatorul este obligat sa-mi plateasca concediul neefectuat (nu am efectuat anul trecut decat o saptamana de concediu din cele cinci la care am dreptul anual). Multumesc
1. Si in cazul in care angajatorul intra in insolventa se acorda preaviz... insa durata acestuia este de 15 zile lucratoare, conform art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.
art.86 (6): Prin derogare de la prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.
2. Potrivit art.146 alin.4 C.mun., acordarea compensaţiei pentru cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului si indiferent de starea angajatorului .
Incetare contract
AndreeaNec
Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)