As dori un mic ajutor in urmatoarea situatie.Eu si sotul meu avem o relatie de de 28 de ani si nu am gasit nici timpul necesar :D si nici dorinta de a respecta,,canoanele,, sociale , adica de a ne legaliza relatia. Amintesc acest lucru pentru ca e un detaliu important.Un alt aspect al relatiei noastre este faptul ca situatia noastra financiara este manageriata nemteste adica fiecare cu ale lui, comune fiind doar dragostea si respectul :D. Problema a aparut la mostenirea unei case de catre sotul meu, casa care necesita o serioasa investitie ptr renovarea ei(la un calcul estimativ aproape egal cu actuala ei valoare de piata).
Sotul meu nu doreste sa o renoveze dar nu are nimic impotriva sa ma implic eu in acest demers. Asa ca m-am hotarat sa ma apuc de renovarea ei cu gandul de a face din aceasta casa un loc numai bun pentru anii de batranete .Ceea ce ma intereseaza este daca pot deveni coproprietar printr-o forma mai putin costisitoare decat cea a unui contract de vanzare-cumparare a 50% din respectivul imobil si (ca sa nu fie asa usor) ce act notarial as putea intocmi astfel incat in cazul decesului meu sotul sa se poata bucura de casa in integralitatea ei fara nicio grija dinspre partea rudelor mele ,acelasi lucru fiind valabil si pentru mine iar dupa trecerea noastra in lumea celor drepti:D casa sa poata fi mostenita de fiul sotului meu din prima casatorie (precizez ca noi nu avem copii). Acest act as dori sa fie unul inatacabil (din cate stiu varianta testamentului nu este fezabila din acest punct de vedere).Rigurozitatea noastra de a planifica in amanunt viitorul poate starni zambete dar ptr noi e un mod de a fi si chiar un defect profesional:D. Astept cu interes raspunsul dvs ptr care va multumesc anticipat.
Doamna, respectuos, v am sfatuit pentru ca dvs nu dati toate detaliile dintr-odata. Si atunci mi se pare firesc si normal sa va pun in garda cu toate consecintele care pot decurge dintr un act juridic. Discutia derulandu se pe bucati si nestiind intentiile este normal sa fiti informata corect atat dvs cat si domnul, daca spuneti ca citeste aceste postari.
Credeti ma ca desi probabil nu este cazul dvs, vad multa lume cu fel de fel de intentii mai mult sau mai putin serioase...
Sfatul meu catre domnul este ca daca va vinde tot imobilul sa si rezerve uzufructul viager iar pretul din vanzare sa se poata demonstra prin acel stransfer bancar ca sa nu aveti dvs mai tarziu probleme.
Consider ca nu mai am ce sa va raspund in acest topic cu privire la problema pusa de dvs. vi s au dat destule sfaturi.
Tot respectuos va rog atunci cand doriti sa dati un sfat sa cititi cu atentie mesajele. Toate detaliile au fost expuse de la inceput. Repet , asa zisa solutie a dvs cu vanzare-cumparare a 1/2 din imobil era prezumata deja. Faptul ca eram dispusa sa inchei un acord notarial cu mostenitorii va dadea, logic , informatia ca toti cei in cauza sunt la curent cu demersurile respective. Daca ati vazut foarte multa lume cu intentii dubioase ar fi trebuit sa fie un plus in favoarea mea, adica faptul de a-mi asigura investitiile care vor fi facute puteati sa-l considerati absolut firesc si necesar. Iar solutii, cu parere de rau, cu exceptia faptului ca am intrezarit eu,singura, solutia in remarca d-nei Stoica ,altceva.....nimic.
[....se pare ca nu e chiar nemteste totul...de vreti sa cumparati intre ghilimele tot imobilul....] ,asta nu era o punere in garda in privinta consecintelor care pot decurge dintr-un act juridic ci pur si simplu a fost daca nu nedemn din partea dvs cel putin ridicol.
Nu am o problema cu faptul de a avea ultimul cuvant intr-o disputa dar nu puteam sa las sa treaca niste remarci absolut incorecte fara raspuns.Sa aveti o zi buna.
stimata doamna, in primul rand nu sunt domn. In al doilea rand dvs nu cititi cu atentie ce va scriu sau nu puteti intelege.
V am spus :
1. orice pact asupra unei mosteniri nedeschise este interzis. Adica nu va puteti intelege cu mostenitori.
2. v am explicat ca vanzarea ca e in cota ca e pe intreg este solutia. deoarece testament sau donatie este SUPUSA REDUCTIUNII LIBERALITATII EXCESIVE. ADICA ACELASI LUCRU CARE L A SPUS COLEGA MEA. Recititi primele postari de pe prima pagina.
3. V am sfatuit ca puteti si incheia o conventie matrimoniala daca va casatoriti costurile fiind mai reduse decat la vanzare prin care puteati achizitiona 1/2 din apartament.
4. Va rog frumos sa nu mai faceti aprecieri la adresa mea caci eu nu am facut la adresa dvs.
Contract neatacabil
vio40
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare.
O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic ... (vezi toată discuția)
Donatia
angeladiana
Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)