avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare pot angaja pe altcineva pe perioada concediului medical?cineva tb sa faca focul, curatenie, etc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 4 Februarie 2013
Nu faceti confuzie intre prevederile Codului Muncii si cele ale HG nr.500/2011 .. una este suspendarea c.i.m. si alta este completarea si transmiterea in REVISAL a suspendarii c.i.m. ... HG nu are nicio legatura cu relatiile de munca , reglementează modul de completarea si transmitere a registrului general de evidenta a salariaților.
Eu nu vad chiar asa problema. In declaratia 112 persoana v-a fi declarata ca fiind in concediu medical, deci nu suspendata, mai mult decat atat in revisal nu v-a aparea nici o mentiune pentru acesta luna ca fiind suspendata, iar in adeverinta de vechime (cartea de munca), nu v-a aparea nici o mentiune ca fiind suspendat contractul.
Acum revenind la ce a intrebat persoana, eu zic ca nu poate angaja pe cineva in locul persoanei bolnave deoarece contractul acesteia este activ, si nu vad motivul suspendarii. Da, codul muncii scrie de suspendare pe motive medicale, dar avand in vedere primul paragraf scris, la ce ar servi?
Ce treaba are Declaratia 112 in cadrul acestui topic ? ... nici HG nr.500/2011 si nici D112 nu reglementeaza raporturile de munca , ci Codul Muncii.

Exista vreo interdictie de angajare ?
Problema principala era daca poate angaja pe postul omului care il suspenda. Eu am explicat ca din punctul meu de vedere contractul omului in medical curge in continuare si nu vad motiv de suspendare.
Parerea dvs este in contradictie cu Codul Muncii care prevede destul de clar ca pe perioada concediului medical , c.i.m. se suspenda de drept. Iar pe perioada suspendarii se poate angaja o noua persoana ...

Alte discuții în legătură

Angajata insarcinata, inregistrare in revisal simavio simavio Buna ziua, Am o angajata care va naste in curand care sunt pasii de urmat pt mine inspector de personal?Cum inregistrez in REVISAL.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in Revisal sunt inregistrate concediile medicale pana in 180 zile?Daca sunt inregistrate apare si codul bolii ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)