avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare pot angaja pe altcineva pe perioada concediului medical?cineva tb sa faca focul, curatenie, etc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 4 Februarie 2013
Asta citesc si eu in codul muncii ca se suspenda, dar care este finalitatea actului de suspendare pentru salariatul in medical? faci suspendarea ca sa o pui in dosarul personal si atat? Nu poti sa o inregistrezi nicaieri.................
1. In cazul suspendarii CIM datorita concediului medicala nu se face o decizie de suspendare a CIM.

2. Daca nu ar fi suspendat CIM nu s-ar putea face o angajare pe perioada determinata pentru alta persoana pe acel post.

3. Pe perioada suspendarii CIM persoana in cauza este tot salariata acelei unitati dar nu presteaza munca si nu primeste salariu.
Suspendarea opereaza in virtutea legii , chiar daca nu este necesara intocmirea unei decizii de suspendare.

Daca va uitati in Codul Muncii , art.83, se poate observa situatiile in care se pot angaja alte persoane pe durata determinata.

Art.83 : Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata insarcinata, inregistrare in revisal simavio simavio Buna ziua, Am o angajata care va naste in curand care sunt pasii de urmat pt mine inspector de personal?Cum inregistrez in REVISAL.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in Revisal sunt inregistrate concediile medicale pana in 180 zile?Daca sunt inregistrate apare si codul bolii ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)