avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reinstaurare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reinstaurare autoritate parinteasca

In speta este vorba despre o cerere de exercitare a autoritatii parintesti in comun pe noul cod civil in conditiile in care divortul s-a pronuntat pe vechiul cod civil si minorul a fost incredintat unui parinte.
Imi poate spune cineva daca o astfel de cerere se judeca in regim de urgenta, camera de consiliu fara citarea partilor (eventual fara introducerea in cauza a Autoritatii Tutelare)?
Am citit un articol in care se afirma ca aceasta ar fi procedura insa ma intereseaza daca cineva a procedat asa in viata reala.

Acesta ar fi linkul articolului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Bojan I.M., Mediator
Avlil.... se poate cere prin ordonanta presedentiala numai reinstaurarea autoritatii parintesti (nu vorbesc de cererile accesorii) fara a avea un proces pe rol? Cum ar putea fi motivata actiunea ?

Av. antoanela.... in afara de scoaterea minorului din tara ce alte motive credeti ar mai putea fi invocate pentru justificarea urgentei
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
Bojan I.M., Mediator
Actiunea se motiveaza pe situatia de fapt, vreti sa va dau un exemplu din dosarele mele sau ce doriti, ca nu pricep...
La fel se face si motivatia urgentei, in functie de motivatia de fapt, nu se indoaie situatia de fapt dupa ce articol de lege vrem sa aplicam, ci invers, se aplica acel articol care se potriveste situatiei de fapt existente.
Oricum, este jurisprudential acceptat faptul ca sunt drepturi privitoare la minori care s-ar pagubi prin intarziere. Alin. 3 al 581 ne spune ca OP se poate da chiar si cand exista judecata asupra fondului... interpretare logica.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ordonanta presedentiala fara citarea partilor cata78 cata78 buna ziua . am deschis o ordonanta presedentiala fara citarea partilor avand ca cerere \" reincredintare minor \" , minorul fiind incredintat mamei in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Buna ziua! Am introdus actiune de divort si in acelasi timp am facut si o cerere de ordonanta presedentiala (la sfatul unei doamne avocat), pentru ca pe ... (vezi toată discuția)
Divort adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al ... (vezi toată discuția)