avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - Urgent

Speneti-mi va rog: in cazul in care nu mi se aproba cerera de demisie si nici nu mi se da un nr. de inregistrare ce ar trebui sa fac???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert17 , utilizator 21:54, 14 Februarie 2009
Paven Florentina a scris:

Exista si posbilitatea ca angajatorul sa renunte total sau partial la termenul de preaviz.



Acum am inteles, va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.
Paven Florentina a scris:

Exista si posbilitatea ca angajatorul sa renunte total sau partial la termenul de preaviz.




Buna ziua!
Revin cu o intrebare: mi-am dat demisia, in care am scris ca solicit fara preaviz, patroana a scris pe cererea de demisie ca a primt un exemplar si s-a semnat (fara stampila firmei); in acest caz ar trebui sa mai merg la serviciu sau nu???
Multumesc anticipat!
Normal trebuia sa scrie ca se aproba fara efectuarea preavizului. In acest caz, cred ca opereaza in virtutea legii termenul de preaviz.
Consider ca trebuie sa mergeti la patroana si sa scrie ce acel exemplar ca se aproba sau macar sa puna stampila.
Nu de alta, dar sa nu va treziti ca sunteti chemat la cercetarea disciplinara pentru nerespectarea termenului de preaviz stabilit prin codul muncii.

Alte discuții în legătură

Demisie dobrescu iulian dobrescu iulian daca imi dau demisia de la locul de munca si in continutul demisiei scrie: subsemnatul..........................angajat al societatii........... in functia ... (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)