avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca administrator farmacie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca administrator farmacie

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un asociat unic care e administrator si are o farmacie, fiind in acelasi timp farmacist sau doctor veterinar (e vorba de o farmacie umana si una veterinara), ca sa vanda in propria farmacie are nevoie de contract de munca. Mentionez ca nu exista niciun angajat pe firma. As dori sa stiu exact cadrul legal care obliga la asta, sau daca nu, care permite sa nu fie angajat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 8 Februarie 2013
Administratorul isi desfasoara activitatea in baza contractul de mandat ... tacit sau expres.
Azi a fost doamna la ITM, a primit avertizment pentru ca nu era angajata, i s-a spus ca e obligatoriu sa fie si au pus-o sa isi faca contract de munca. I s-a spus de la ITM ca data viitoare daca o mai prind fara contract de munca, o vor amenda. Deci, e obligatoriu.
E obligatoriu ca spune iTM-ul , dar va dat si baza legala? .. pe mine nu m-a cnvins niciodata inspectorii ITM care nu stiu sa-si sustina parerea si cu o baza legala si nici nu o sa ma convinga.
Din pacate nu i-au dat-o, cu toate ca am rugat-o sa o ceara. Tocmai de aceea am cerut aici, in cazul in care ei vorbesc pe nas sa le aratam ca nu e necesar. Am sa intreb azi contabilii care ne-au zis ca trebuie sa fie angajata in ce baza sustin ei asta si am sa postez daca primesc ceva.
Va spun eu sigur ... nu au baza legala pentru sustinerea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a farmaciei Jimy Jimy Am si eu o intrebare...Daca sunt patron de farmacie si nu detin diploma de farmacist ce se intampla cu lantul meu de farmacii in continuare? Sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Asistentii de medicină umană pot fi angajati ca si tehnicieni sau asistenti veterinari? gabiha gabiha As dori sa stiu daca asistentii umani pot fi angajati ca si asistenti sau tehnicieni veterinari intr-o farmacie veterinara sau dispensar veterinar.Daca ... (vezi toată discuția)