avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alienare parentala ,pot avea sanse?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alienare parentala ,pot avea sanse?

doresc sa deschid un proces impotriva fostei sotii de alienare a copiilor impotriva mea.
din pacate copii sunt acum majori dar procesul alienarii este inceput de mult timp,eu mi am dat seama de acest lucru poate prea tarziu.
imi iubesc copii enorm si sufar pentru ca imi refuza orice comunicare,in conditiile in care am facut mari sacrificii personale pentru ca ei sa poata avea ce isi doreau.
Nu i am atins niciodata cu o palma macar,nu m au vazut niciodata ,, pilit* ca sa nu mai zic beat.
Mama lor avand probleme ,, de personalitate* se pare ca a reusit sa faca ceva ce pentru mine reprezinta cel mai mare rau pentru un tata care mergea tot anul cu o pereche de blugi iar copii acasa aveau calculator de 1000 euro,iar portocalele bananele, etc se stricau in fructiera.Sunt disperat sunt prabusit nu ma pot ridica.....copii au fost si sunt viata mea si fara sa vreau sa fiu rau nu pot trece cu vederea acest lucru fostei sotii.....pot face sau spera ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 9 Februarie 2013
d na sau d ra jane2 .........este rezultatul comportamentului meu? adica un comportament urat,violent,negativ,abuziv,condamnabil etc? nu este alienare? cand pleci la munca noaptea la ora 2 si ajungi inapoi frant dupa chiar si 16 ore de munca? si taci si rabzi sperand ca cei de acasa vor vedea dovada ta cea mai adevarata ca ii iubesti f mult mai mult decat pe tine si sanatatea ta ,.....si crezi ca partenerul tau de viata care in timpul asta este langa ei le transmite chiar si minimal acest lucru,dar defapt intamplandu-se exact opusul? cand iti dai seama ca nu sa limitat la ascunderea unui adevar ci dimpotriva recurgand la minciuni negative si aberante ,nu este alienare?
Stimate domn,
Va inteleg supararea, dar sa stiti ca d-na gi-jane are dreptate.
Omul e subiectiv; deseori, imaginea noastra despre sine difera de imaginea proiectata in exterior.
Sincer,din experienta mea de viata, am constatat ca pe mine, vorbele impotriva unor persoane nu m-au putut influenta, atat doar ca am fost mai circumspecta si am tras propriile concluzii. La fel au reactionat si copiii mei.
Niste tineri majori sunt denumiti majori pentru ca s-a constatat stiintific ca au capacitate totala de exercitiu, sunt maturi in gandire.
Incercati sa luati legatura cu ei, discutati deschis, intrebati-i cu ce le-ati gresit. Tratati-i de la egal la egal, nu ca pe niste copii mici.
Dragostea se simte, nu merge cu influenta negativa a unui parinte.
Credeti ca parintii lui Romeo si Julieta s-au laudat reciproc?
d nu ionita ,,din fericire * pentru cine nu am vreo sansa in acest sens? cand nu ai nimic ce poti pierde? va referiti la bani cu siguranta. Banii pentru mine nu au avut niciodata importanta ci cei pentru care ma sacrificam . imi veti spune ca nu banii sunt importanti,dar un copil care de la nastere a avut probleme de sanatate are nevoie de medicamente,la scoala la fel,mancare la fel,caldura la fel,haine la fel., etc. nu am avut de ales,nu mi a placut niciodata munca. Nu doresc decat dreptate si adevar.
Ma refeream la dumneavoastra cand spuneam "din fericire (poate)".

Nu merita efortul, chiar daca ati reusi sa demonstrati asa ceva. Copii sunt deja mari. Ce sperati sa castigati in instanta?

Nu mai vorbesc de faptul ca va aflati pe un domeniu foarte subtire, foarte sensibil si greu totodata de demonstrat.

Din punct de vedere juridic va pierdeti timpul. Alta este rezolvarea dar poate doar dumneavoastra o puteti gasi.

Cu respect.
imaginea mea in exterior a fost una f buna ,o spun toate cunostintele sau si cei pe care nu ii cunosc personal,dar este vorba despre imaginea fata de copii.imagine la care cineva a avut timp,interes sa lucreze in tacere si ascus in defavoarea mea.copii sunt ca si un calculator si daca de mici le sunt introduse date informatii eronate ele sunt asimilate ca fiind bune ,parintii fiind prin educatia data,prin exemplul dat,prin invatarea a ce este bine si ce nu cei care formeaza acel ,,major de 18 ani'' .tocmai ca acel discernamant nu este unul inascut ci unul dobandit.maturitatea in gandire este data de experienta personala sau cea invatata.ce puteti spune despre o persoana de 38 ani care da 10000 euro altei persoane straine fara martori fara nimic.......?
Pe dumneavoastra vorbele despre alte persoane auzite dupa ce v ati maturizat probabil,dar nu cred ca cele spuse de mama d voastra cand erati copil.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusivă copil Nicolae_1980 Nicolae_1980 Bună ziua ,sunt tatăl unui băiețel de 9 ani,am divorțat acum un an la notar unde am stabilit:custodie comună,domiciliul copilului la mamă,să-i plătesc ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)