Buna ziua.
Sotul meu a absolvit facultatea in iulie 2007, iar licenta a luat-o in feb. 2008. Nu are carte de munca si nu a avut nici un venit in ultimii 3 ani.
Poate beneficia de somaj?
Imi puteti spune care este modalitatea actuala de calcul a indemnizatiei de somaj?
Am inteles ca guvernul ar acorda niste plati compesatorii in cazul in care se efectueaza o concediere colectiva, iar angajatul are o vechime de peste 20 de ani la aceea unitate. Tatal meu a lucrat peste 30 de ani in cadrul aceleiasi companii. Totusi i s-a spus ca nu va benefocia de aceste plati compensatorii pentru ca fabrica a fost partial privatizata in '90-'91 (nu mai stiu exact) si se considera ca are venime doar de 15 ani la aceeasi companie. Este acest lucru legal? Ce se poate face?
Are tatal meu dreptul la plati compesatorii de la angajator? In ce cumul?
Daca cititi bine cele doua topicuri sunt totusi diferite : unul se refera la o problema , iar celalat la alta problema.
OUG nr.98/1999 se aplica salariatilor din societăţile comerciale, companiile naţionale, societăţile naţionale, precum şi regiilor autonome, societăţilor comerciale ori altor unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare, iar ceea ce v-am relatat in acest topic se referea la salariatii din sistemul privat.
Prin urmare, pentru a sti care din aceste prevderi sunt aplicabile trebuie sa faceti precizarea in ce sector lucreaza tatal dvs.
Disponibilizare
elena1187
Buna seara ,
As dorii daca se poate sa mi raspundeti la niste intrebari.Firma la care lucrez face parte dintr-o companie internationala cu foarte multe ... (vezi toată discuția)