avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Conform carei legi exista obligativitatea incheierii si respectarii unui ccm la nivel de ramura in defavoarea celui la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 10 Februarie 2014
De ce invocati numai un articol din lege si nu invocati si cel care dispune ca, contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivel superior.
Tinand cont ca firma nu se regaseste in lista unitatilor pentru care se aplica acest contract, am considerat ca art. 132, alin. 3) nu se aplica si este obligatorie doar negocieea la nivel de unitate.
Art.132 alin.3 din Legea nr.62/2011 este aplicabil in toate situatiile .. nu se face nicio distinctie ... Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
Dar, acest articol se aplica atunci cand exista un contract colectiv de munca. Cum am mai spus, nu suntem cuprinsi in lista unitatilor pentru care se aplica acest contract. intrebarea mea este: De ce trebuie sa respectam acest contract, atata timp cat nu suntem inclusi in aceasta lista?
Din cauza textului de lege invocat de mine ... textul invocat de dsv se aplica numai in cazul in care erati parte semnatara a ccm si nu aveati ccm la nivel de unitate.

Alte discuții în legătură

Contract de munca artemita artemita Contractele de munca la nivel de ramura sunt obligatorii pentru unitatile care fac parte din ramura respectiva ? (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)