Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de reincredintare,mentionez ca mama e de acord. Tatal nu ma intretine si nici nu-mi ofera sprijin afectiv. As putea sa obtin reincredintarea?Va rog dati-mi niste detalii cu privire la aceasta. Multumesc frumos.
Am inteles... Atunci macar nu pierdeti timp cu ancheta sociala la tata si, mai ales, cu citarea lui in strainatate. Ramane numai ancheta sociala la mama.
Depinde si de avocat, daca tatal are un interes sa-i puna bete in roate au ba, ancheta sociala la mama dureaza ceva si cam atat. Poate ca terminati in cateva luni, poate chiar pana in vara, insa sunt multe necunoscute...
Inteleg. Si daca nu va fi o reusita procesul, desi sper sa obtina mama reincredintarea,s-ar putea obtine cel putin o custodie comuna? mentionez ca nu am permisiunea de a ma duce la mama,macar pe timpul vacantei,ea nerevenind in tara de aproximativ 7-8 ani.
Daca ajuta cu ceva, pot sa va spun ca nu au divortat in termeni tocmai buni,mama neprezentandu-se la proces,motivul divortului fiind neglijarea familiei de catre ea. Ei doi nu au nicio legatura unul cu altul la momentul actual,de la divort. Si chiar daca stam in acelasi judet, eu si tata nu avem tangente,decat foarte rar.
daca mama va sprijina spunetii sa angajeze un avocat sa o reprezinte si s-a rezolvat. acesta poate promova imediat actiune de fond si ordonanta presedentiala de restabilirea domiciliului la dansa. prin ordonanta veti obtine urgent si o masura provizorie de suplinirea consimtamantului tatalui pentruu a putea merge la mama....
Pe calea ordonantei presedintiale poate fi complicat.
Doar daca mama are program de vizita ar putea sa rezolve cu bine insa daca nu are drept de vizita la locuinta ei din strainatate tot ramane complicat.
Cel mai simplu ar fi sa fie tatal de acord si atunci se poate finaliza rapid procesul.
Daca tatal este de acord se poate prin mediere.
Singura problema ar putea fi aceea ca mama locuieste in strainatate si instanta sa vrea neaparat o ancheta sociala.
Multumesc frumos pentru informatii,imi sunt de mare folos. Antecedentele mamei(neingrijirea familiei)ar putea influenta procesul? Cam cat ar complica procesul impotrivirea tatalui?
Tocmai asta e obstacolul,ca tatal nu va fi de acord. Vreau sa zic ca el se impotriveste plecarii mele acolo in vacanta, de procesul asta nici nu mai zic..
Nu am drept de vizita la locuinta ei.
[ pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]
Divort cu minori
smmg
buna ziua
am o cunostinta care este in proces de divort cu sotia.au impreuna o fetita de 11 ani.ultima infatisare a fost solutionata astfel: copilul a fost ... (vezi toată discuția)