Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de reincredintare,mentionez ca mama e de acord. Tatal nu ma intretine si nici nu-mi ofera sprijin afectiv. As putea sa obtin reincredintarea?Va rog dati-mi niste detalii cu privire la aceasta. Multumesc frumos.
Daca aveti luate bilete de avion se poate incerca procesul pe cale de ordonanta presedintiala avand in vedere varsta dvs. si faptul ca ati merge in vacanta.
In mod normal ar trebui sa existe un program de vizita si aceasta ar cam fi marea problema in viziunea mea, motiv pentru care procesul nu este deloc simplu.
Impotrivirea tatalui va poate zadarnici plecarea dar e posibil sa aveti si noroc.
Mai exista si problema cu persoana care sa deschida procesul.
In mod normal mama ar trebui sa deschida procesul, dar sa vorbiti cu avocatul dvs. daca poate gasi o varianta care sa il puteti deschide chiar dvs.
Trebuie bine gandit procesul.
Mai multe despre programul de vizita nu pot spune, am citit acum si in hotararea de divort nu scrie absolut nimic despre acesta. Ma gandeam la posibilitatea ca mama sa vorbeasca cu un avocat de aici si sa rezolve el totul, avand in vedere ca ar fi mai simplu pentru ca ea nu ar mai veni in tara.
In mod obligatoriu in caz de proces are nevoie de avocat daca nu se va prezenta la proces.
Sfatul meu este sa se incerce si prin mediere.
Poate aveti noroc si se rezolva asa mai ales daca tatal nu are nicio tangenta cu dvs.
Puteti sa vorbiti cu el si sa incercati sa il convingeti.
Da,vrea sigur sa aiba grija de mine. Pai m-a sprijinit atat financiar si moral. A incercat sa ma ia la ea de mai multe ori,in vacanta,dar nu a reusit deoarece tatal e impotriva.
Sper sa am noroc, sa reuseasca procesul. Ar fi ideal prin mediere,cum spuneti dvs., dar ma indoiesc ca va accepta tata.
Divort cu minori
smmg
buna ziua
am o cunostinta care este in proces de divort cu sotia.au impreuna o fetita de 11 ani.ultima infatisare a fost solutionata astfel: copilul a fost ... (vezi toată discuția)