avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistraturã august 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistraturã august 2013

Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam?
Eu am explicat punctul meu de vedere cu argumente juridice, nu cu "mi se pare absurd"!
Cand ti-am dezvoltat o idee am aratat si textul de lege (cu indicarea articolului si alineatului) pe care se fundamenteaza, nu cu.." din cate stiu eu".

Daca te referi la dispozitiile art. 264 alin. (1) din Codul civil, sintagma "procedurile administrative sau judiciare care il privesc" nu se refera la ipoteza reprezentarii sale legale, asadar pricini unde are calitatea de parte.
Aceste dispozitii sunt prevazute in cartea a II-a, "Despre familie" si se refera la ascultarea minorului (obligatorie daca a implinit varsta de 10 ani) in cauze care au ca obiect: exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea locuintei minorului etc. - cauze care il privesc (dar unde nu este parte). Daca ar fi fost parte ne aflam in situatia unui interogatoriu din oficiu (cu caracter obligatoriu), dar legea nu prevede asa ceva. Interogatoriul persoanelor lipsite de capacitate de exercitiu se ia potrivit dispozitiilor art. 353 din Codul de procedura civila, prin reprezentant legal.

Spre exemplu n-ai sa intalnesti niciodata ca instanta sa asculte minorul lipsit de capacitate de exercitiu intr-o cauza in care este parte si are ca obiect constatarea nulitaii absolute a unui contract. In schimb, in cazul stabilirii locuintei minorului va proceda la ascultarea (obligatorie sau facultativa, in functie de varsta) acestuia desi nu are calitatea de parte.

Cu asta am incheiat si n-am sa mai raspund la nicio alta afirmatie legata de acest subiect.

Fiecare este liber sa creada ce vrea, inclusiv faptul ca se poate reprezenta o persoana prezenta.

Bafta la concurs!
Poate cineva sa ma lamureasca, va rog: admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se analizeaza in sedinta publica sau in camera de consiliu? Si unde spune asta?
mamaruta2011 a scris:

Poate cineva sa ma lamureasca, va rog: admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se analizeaza in sedinta publica sau in camera de consiliu? Si unde spune asta?

in camera de cosiliu
saandyf a scris:

mamaruta2011 a scris:

in camera de cosiliu

javascript:void(0);
Da, asa inclinam si eu, dar nu zice nicaieri.
Multumesc!
Sedinta publica fara citarea partilor. Doar la revizuire aveti camera de consiliu!! Pe lit. d nu aveti admisibilitate in principiu. Spor!

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)