avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acord parinte pentru pasapoarte minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acord parinte pentru pasapoarte minori

vreau sa plec in spania am doi copii de 9 si 5 ani fostul sot nu vrea sa-mi dea procura sa pot iesi din tara pt ca nu vrea el ce trebe sa fac copiii sint sub custodia mea dar are drept de vizita am fost la pasapoarte nu vor sami dea fara procura eu vreau sa ma recasatoresc si sa ies din tara pt o viata mai buna a copiilor mei ce ar trebui sa fac?dati-mi un sfat,nu mi se pare normal sa nu avem dreptul.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:41, 26 Februarie 2013
da am mers cu toate actele certificatele si hotarirea de divort sigur nu sa ma informez ci sa fac pasapoartele dar am fost refuzata ca nu am procura a zis ca doar cu procura mi le face imediat
Nu stiu ce sa zic.. daca in hotarare scrie ca minorii va sunt incredintati dvs, trebuia sa va faca pasaport si tot in baza hotararii sa puteti pleca din tara.
Daca nu ajungeti la intelegere cu tatal sa va dea acordul, il puteti actiona in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Acte necesare pentru obţinerea paşaportului temporar

MINORI

Chitanţă C.E.C. în valoare de 84 lei
Chitanţă trezorerie în valoare de 132 lei
Certificat de naştere minor
Paşaportul vechi – dacă este cazul
Acte de identitate părinţi - buletin de identitate, carte de identitate, carte de identitate provizorie (certificate de naştere părinţi, numai în cazul cărţilor de identitate provizorii) în termen de valabilitate .
Declaraţie părinţi dată în faţa lucrătorului la ghişeu sau la notarul public, a părintelui supravieţuitor, a părintelui minorului căruia i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a reprezentantului legal
Carte de identitate pentru minorii cu vârsta peste 14 ani .
mda, asta ma face sa cred ca ati copiat dupa avizier ce acte va trebuie si in realitate nu ati vb cu nimeni. Niciun lucrator de la pasapoartye nu v-a vazut hotararea de divort.

Daca aveti o hotarare de divort data cand vechiul cod al familiei era in vigoare ( pana la 1 oct 2011) , aveti copiii in incredintare si sunteti singurul parinte care hotaraste pt copii ( dvs sunteti reprezentantul legal- singurul), nu e nevoie de acordul tatalui nici pt pasaport , nici pt a iesi din tara cu copiii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
da sint tutorele lor si nu mint chiar am fost si nu mi-a facut pt ca nu am acea procura am livret de familie sint tutorele lor impreuna formam o familie

Alte discuții în legătură

Pasapoarte minori anik233 anik233 Buna seara.. Sunt mama a doi copii minori in varsta de 4 si respectiv 6 ani.Sunt divortata de ceva timp si m-am stabilit in Londra.As vrea sa stiu de ce acte ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)