Buna ziua!
Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema:
Avem un presedinte la o asociatie de proprietari, nefiind pensionar, care are un contract de mandat din partea asociatiei si este remunerat in baza art. 32 alin. 1 din legea 230/2007
Intrebarea mea este:
Ce contributii datoram (ma refer la impozit si contributii sociale)?
Am gasit o serie de informatii care sunt inexacte in sensul ca se confunda notiunea de presedinte cu cea de administrator, cea de administrator al unui SRL cu cea de presedinte sau administrator de asociatie de proprietari, notiunea de presedinte pensionar cu cea de presedinte nepensionar etc....
In cazul acesta trebuie sa completati D.112 pe anul 2011 pentru lunile in care a declarat gresit, declaratii rectificative.
Vedeti ca trebuie sa va instalati modelul de declaratii din 2011, ca cel din 2012 nu functioneaza (nu se poate modifica "anul") pentru modificari din anul 2011.
PS Trebuie sa fac o rectificare la ce am scris mai sus:
- impozitul pe salarii are codul 602;
- impozitul la conventiile civile are codul 616.
Pentru ca este cam ”incurcata”, v-as indruma sa mergeti cu toate situatiile la ANAF-ul local, la birourile cu Asociatii. Gasiti o doamna draguta sa-i explicati ce si cum si poate va ajuta sa scapati scapati.
Daca va bizuiti, incercati metoda doamnei elga50...
Succes!